• Kivörösödő arc

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Először is köszönöm legutóbbi válaszát! Megnyugtató volt. A következő kérdésem egy zavaró tényezővel kapcsolatos...kivörösödő arc, hirtelen mégpedig, mikor hirtelen ideges leszek, vagy zavart helyzet alakul ki, vagyis zavarba hoznak, ilyenkor pillanatok alatt kivörösödik az egész arcom és ég is, és persze nagyon zavar, mert ezt mások is látják...Korábban nem tapasztaltam, vagy legalábbis ilyen szinten nem. Lehet ellene tenni, illetve mi az oka? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a elpirulás témában

        Kedves Kérdező! A pirulás egy élettani jelenség, érzelmek hatására emelkedik a vérnyomás és az arc erei is kitágulnak, ezért vörösödik el az arc. Megfigyelések szerint ez a jelenség a szenvedő alanyt sokkal jobban zavarja, mint a környezetben élőket, akik sokszor észre sem veszik, ha nem hívják fel rá a figyelmüket. Én azt javaslom, hogy ne foglalkozon ezzel a problémával, ne szégenykezzen miatta, próbálja elfogani természetes jelenségként és az életét semiképpen ne korlátozza emiatt. Minél kevesebbet törődik a pirulásával, annál kisebb lesz az érzelmi reakciója egy-egy újabb "rohamnál" és ezzel már le is csökkentette az arcszínének változását.


        Kérdés: 2012. április 15., 14:35; Megválaszolva: 2012. április 17., 23:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: