Mit okozhatnak ezek?

Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogyha nálam kis koromban is és nemrégiben is azt állapították meg, hogy félelem érzet nélkül születtem és hogy ez máig se alakult ki nálam, akkor okozhat-e ez nekem bármiféle gondot, problémát? +ha nálam hisztiónkus személyiségzavart állapítottak meg, akkor ez okozhat-e gondot? Bocsánat a két kérdésért. Maradok Tisztelettel.: G. Gábor.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza személyiségzavar témában

Kedves Kérdező!

A problémája összetett. A "nem született félelemérzettel" ez a személyiségzavarának lehet a része, mert organikusan ilyen nincs. A gyógyszereit nézve szorongásos vagy depressziv tünetek miatt kezelik. Nekem kissé zavaros igy az Ön története. Félelem nélkül élni nagyon rossz és veszélyes. Kell a félelem az embernek, hogy ne sodrodjon veszélyekbe, és a közösségnek, akikkel él, és önmagának ne okozzon kárt. Olvassa el a Királyfi, aki nem félt semmitől cimű mesét. Talán tanulságos lesz. A mesék főként a felnőtteknek szólnak, nem a kisgyerekeknek, csak a mai korban lebutitották őket óvodás szintre. Tanulni lehet belőlük. A hisztriónikus személyiségzavar nehezen kezelhető, de hosszas pszichoterápiával esetleg van esély. Keressen terápiás segitséget.

Kérdés: 2012. április 10., 23:31; Megválaszolva: 2012. április 15., 10:40
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt