• nyákfolyás 7 éven felül

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő / Úr! Óvónő vagyok, van egy 7 és fél éves kisfiú a csoportban, akinek még mindig csorog a nyála folyamatosan. Nem "dől", de mindig van a szája sarkában, és olykor ez "fröcsög" is kicsit. Logopédiára járt már vagy másfél évet, még van enyhe beszédhibája. Ne retardált gyerek. A csoport talán legnépszerűbb tagja. Fiúk és lányok is mindig szívesen játszanak vele, versengenek érte, kinek legyen a párja. Jó természetű. Még nem nagyon kellett rászólni sem, de aktívan játszik. Kiválóan rajzol, kreatív a gondolkodása. A kisebb gyerekeket gardírozza, felnőttekkel is nagyon jó a kapcsolata. Két nagy testvére van, akik sem tanulásban, sem magatartásban nem mondhatóak jónak, de még közepesnek sem:. Keresem a megoldást, hogyan szüntethető meg ez a nyáladzás. Köszönöm segítségüket! Tisztelettel: Nagy Éva

        Kovács Piroska válasza a nyálcsorgás témában

        Kedves Éva, Először a logopédust kellene megkérdezni, akivel már kapcsolata van és jól ismeri a gyereket, hogy lehet-e anatómiai háttere a problémának pl. fogazat, nyelvtartás stb. Esetleg orvos bevonásával megbeszélni a kivizsgálás és kezelés lehetőségeit. Ezt követően, ha minden negatív, lehet pszichés háttérre gondolni és terápiát kezdeményezni. Amennyiben van utazó pszichológus az óvodájukban, érdemes konzultálni vele is. Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kérdés: 2012. április 02., 08:12; Megválaszolva: 2012. április 10., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: