• Hallucináció...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A Segítségét szeretném kérni. Édesapám 60 éves. Néhány hónapja nagyon furcsán viselkedik. Zagyvaságokat beszél, hallucinál, állítása szerint őt figyelik. Állandóan az eget bámulja. Ez már annyira a hatalmába kerítette, hogy már a családon belül is erőszakos. Mindig is ügyes műszaki ember volt most pedig csak elrontja, a dolgokat nem megszereli. 2 éve volt neki nyaki ütőér műtétje és évekkel ezelőtt agyvérzése, ami a beszédközpontját érintette. De utána minden rendben volt vele meg tanult beszélni és a jogosítványát is visszakapta. Már elvégeztek rajta minden szükséges vizsgálatot. Volt belgyógyászaton, neurológián, CT-N, és pszichológusnál is. De semmi. Ön szerint mi lehet a baja vagy milyen vizsgálatokat kéne még elvégezni, hogy végre kiderüljön mi baja? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a hallucináció témában

        Kedves Kérdező! A tünetek pszichozisra utalnak, ami az elmezavar egy formája. Ennek oka lehet szervi, agyi ok, pl keringészavar fokozódása. A kórkép a neurolgia és a pszichiátria határán van, a kezelést a pszichiáter orvos tudja adni. Gyógyszeres kezelés szükséges.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 15., 16:52; Megválaszolva: 2012. március 20., 18:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: