• Hova forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nem tudom, hogy hova kell fordulni olyan esetben, amikor a barátom öngyikossággal fenyeget ha elhagyom. Úgy érzem segítségre lenne szüksége, főleg ezért! (és mert önértékelési problémái is vannak)! Előre is Köszönöm Válaszát!

        Spielbergerné Natonek Gabriella válasza a párkapcsolat témában

        Kedves Kérdező! Ilyenkor a legnehezebb a döntés. Egyrészt azért, mert nem tudhatja, barátja betartja-e az ígéretét, másrészt azért, mert - gondolom - nem szeretné barátját ilyen helyzetben egyedül hagyni. Nagyon fontos lenne, hogy közösen megbeszélhessék egymással a problémákat, és helyesen tudjanak mindketten dönteni a jövőjükről. A döntő lépés megtétele előtt érdemes lenne a mediációt igénybe venniük. Ez olyan speciális konfliktusmegoldó módszer, amely nem pusztán a két fél között, hanem egy harmadik független szakember részvételével zajlik. A mediátor irányításával a felek szembe tudnak nézni a problémákkal, közben mindkettőjük számára elfogadható megoldásokat keresnek és találnak. Legyenek bátrak, vegyenek részt egy ilyen lehetőségen! Mindketten lelkiismeret furdalás nélkül lesznek képesek dönteni. Üdvözlettel: Spielbergerné Natonek Gabriella mediátor www.kibekitem.hu


        Kérdés: 2012. március 13., 11:02; Megválaszolva: 2012. március 15., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: