• Asperger-szindróma/zárkózottság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Gyermekkoromba is egyedül szerettem játszani. Az iskolás éveim alatt végig ki voltam minden honnal közösítve, de én sem akartam senkivel sem összebarátkozni főleg tartósan. Az egykori diáktársaim elmondása szerint idegesítő vagyok de engem is idegesít sok mindenki.Nem beszéltem szépen szerintük mikor szerintem igen.Szeretek mások szerint hülyeséget kérdezni főleg olyan dolgokat amire tudom a választ és szeretem elmondani többször egymás után a mondanivalómat.Furcsa kézmozdulataim vannak.Nem tartok szemkontaktust. Azt gondolják sokan hazudok.Nálam ösztönösek ezek és nehezen kontrollálom.Egyik lányom autista. Nagyon könnyen kerülök konfliktusba a szociális térbe(munkahelyen) emberekkel amit nem tudok kezelni. Az emberek reakcióira a legtöbb esetben nem a kellő módon és félreérthetően reagáltam és reagálok amiből nem az jön le amit én kiakartam és kiakarok valójában fejezni és ez fordítva is igaz oda-vissza. Én is félreértek sok reakciót és hajlamos vagyok kiforgatni mások szavait de nem szándékosan és nem rossz szándékból.Ilyen dolgok miatt is kerültem már összetűzésbe, verekedésbe sok mindenkivel főleg iskolás éveim alatt mert mondtam valamit amit nem úgy gondoltam és utólag kimagyarázni nem tudtam mert nem tudtam hogyan kell.Gyakran mondtál kavarós vagyok persze nem szándékosan. Randizásaim során is voltak hasonló gubancok mikor a férfi a testbeszédemből és a nézésemből és kedvességemből azt szűrte le, hogy akarok tőle valamit közbe semmit és úgy vette átvertem pedig nem ígértem neki semmit. Az érzéseimet tévesen fejezem ki és nehezen(haragomat, bánatomat és ha sikerül kifejezni akkor tévesen sikerül). Közösségbe nem tudom kimutatni ha valakire haragszom és nem látszik rajtam vagy az ellenkezője látszik, hogy haragszom közbe semmi bajom az illetővel.Nem tudok adott reakciókra megfelelően reagálni amiből egy kívülálló laikus azt szűri le, hogy nem tudom megvédeni magam pedig lehet másról van szó az az másról is. Most 32 éves vagyok és most sincsenek barátaim

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a Asperger-szindróma témában

        Kedves Kérdező! A leirásból is látszik, hogy nehezen megy az Ön számára a kommunikáció. Nem tudom, hogy mi a kérdése. Biztosan nagyon nehéz lehet Önnek, és fájdalmas lehet ez a kommunikációs zavar, hiszen igy egyedül van. Keresse olyanok társaságát, akik hasonló problémával küzdenek, mint Ön. Jár-e pszichiáterhez? Szed e gyógyszert? TUdna e vállalni a beteg gyermeke mellett pszichoterápiát? Ha igen, a neten találhat terápiás helyeket. Államilag támogatott a Thalassa ház illetve a Tündérhegyi Pszichoterápiás Intézet, itt van nappali, bejárós részleg is. Keressen segitséget!


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. március 08., 14:10; Megválaszolva: 2012. március 14., 06:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: