A Borderline örökölhető?

megismerkedtem egy borderlines beteggel, szeretném kérdezni hogy lehet e kapcsolatom vele, és mire számítsak vele kapcsolatba és ha gyereket szeretne örökölheti e a betegségét.ő nem születésétől fogva ilyen beteg, lehet e normális gyereke? előre is köszönöm a választ.

WEBBeteg szakértő válasza borderline személyiségzavar témában

Kedves Kérdező!

A borderline személyiségzavar az egyik legnehezebben kezelhető probléma, és itt nem gyógyszeres kezelésre gondolok. Az ilyen személyiségzavarban szenvedők nagyok nehezen kiismerhetőek, nagyon manipulatívak, szélsőségesen viselkednek, és rengeteg gondot okoznak a családtagjaiknak a viselkedésükkel. Én azt javaslom, hogy ismerje meg a választottját jobban, mielőtt tartós kapcsolatba kerül vele, pláne mielőtt gyermeket akar tőle. Nem biztos, hogy egy ilyen problémával küzdő ember a legjobb választás a gyermeke apjának, és nem csak az öröklődés miatt.

Olvasásra javaslom az alábbi cikket, ahol bővebben olvashat a Borderline személyiségzavarról:

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 28., 23:06; Megválaszolva: 2012. február 29., 13:53
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Borderline személyiség (szkizoid...
Abban szerettem volna tanácsot v segítséget kérni, h miképp tud vki segíteni egy fentebbi ember számára? Az öcsémről van szó (most 25 éves) ....
Borderline betegségben szenvedő...
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném megtudni, hogy van-e jövője egy olyan kapcsolatnak, ahol a lány Borderline tip. betegségben szenved. Van egy 30...
Borderline és felelősség
Tisztelt Doktor úr! Néhány éve diagnosztizálták nálam a borderline személyiségzavart. Persze nem igazán akartam elfogadni, évekig harcoltam...
lehet-e teljes gyógyulás?
A 28 éves fiam boderline kórban szenved. 20éves koráig egy okos értelmes gyerek volt.Egy évig spanyolországban élt és onnan jött ezzel a betegséggel...
Bordenline személyiség zavar +...
Tisztelt Dr. Úr! Több, mint húsz éve kezelnek ezen két betegség tüneteivel. Sajnos több suicid kísérlet van a hátam mögött. Rendszeres orvosi...