• gyermekpszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Feleségemmel fél éve nem élünk együtt és 2 gyermekünk a feleségemmel maradt. A kapcsolatunk normális, rendszeresen látom a gyerekeket, vagy hozom el magammal őket. Általában heti 2-3x biztosan látom őket, vagy hozom magammal valamelyikőjüket. Feleségem felvetette, hogy menjünk el 1 hétre nyáron egy közös nyaralásra (gyerekekkel). Szerinte ez nem fogja "felkavarni" a gyerekeket, hiszen akkor már 1 éve nem élünk együtt. Én ebben nem osztom a véleményét, félek, h a gyerekek nem fogják érteni az egészet (1 hét együtt, utána újra külön), és "megzavarhatja" őket. Ebben kérném a segítségét, véleményét! Gyerekek életkora 2, 5 és 5 éves. Igazából erről a külön élésről - válásról sem beszéltünk nekik, igazából gondolom egyelőre az 5 évessel kéne ezt megbeszélni, megértetni. Evvel kapcsolatban is kérem tanácsát, h mindenképpen beszéljünk-e neki erről, és hogyan közelítsük meg a témát neki? Válaszát előre is köszönve,

        Kovács Piroska válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Uram! A közös nyaralás valóban keltheti a gyerekekben, s talán még Önökben is annak az illúzióját, hogy nincs minden veszve, talán összejönnek/jöhetünk még egyszer stb... Vagyis legelőször Önök tisztázzák a kapcsolatukat, kimondva nyíltan mindazt, amit kell, s ha valóban vége, akkor azt a gyerekekkel is érdemes közölni. Rövidebb közös programokat, ami "családi esemény" pl. születésnap, vagy óvodai ünnepség stb. szülőként természetesen közösen vállalhatják, hiszen, ha ágytól-asztaltól el is váltak, gyerekeiknek életük végéig együtt, közösen maradnak a szüleik! Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kérdés: 2012. február 24., 20:46; Megválaszolva: 2012. február 27., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: