• Paranoid skizofrén az anyám, nem szedi a gyógyszereit, mit tehetek? Tönkreteszi az életünket!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Anyám paranoid skizofréniában szenved, első alkalommal összeomlott, és nagynehezen kérte hogy bevigyük korházba, de időközben anyagilag tönkretette a családot a vásárlásaival a hitelkártya felhalmozásaival. Elkezdte szedni a gyógyszereit, de meghízott és az egyik "okos" online http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-taplalkozas.htm okos javaslatára miszerint:"nincs magának semmi baja minek szed ilyen gyógyszereket" abbahagyta. Elkezdődött a kálvária ismét! Lefogyott, apámtól el akar válni, rajtunk nem létező adósságokat akar behajtani, lejáratja a családot, az unokája születésnapjára és keresztelőjére nem ment el, kiszámíthatatlan érzelmi kilengései vannak. Annyira viszont rafinált, hogy ha kihívjuk hozzá az ügyeletet összeszedi magát és a hozzá nem értő szerencsétlen orvos még engem néz hülyének hogy be akarom záratni. Mit tehetek? Kényszergyógykezelni kéne, de azt mondják addíg amíg valakit meg nem fenyeget életveszélyesen nem fogják bevinni sőt mivel ez már megtörtént mikor felhívtam a mentőket és rendőröket, azt mondták amíg vér nem folyik nem jönnek! Mit tegyek? Tönkretesz minket! Kérem segítsen milyen jogi eszközeink vannak egy esetleges kényszergyógykezelésre.

        Dr. Veress Dóra válasza a skizofrénia témában

        Kedves Kérdező! Sajnos ez valóban így van, hogy csak akkor viszik be az édesanyját a kórházba, ha önmagára vagy a környezetére közvetlenül veszélyt jelent. Megpróbálhatják meggyőzni, hogy szednie kellene a gyógyszert, vagy az orvossal konzultálva váltani egy másik szerre, ami kevésbé hízlal. Jogilag szóba jön a gondnokság alá helyezés kezdeményezése, amit bármelyikük kezdeményezhet a gyámhatóságnál. Ezzel meg tudják védeni magukat a jogi következményektől, de a gyógyszerszedés megoldása továbbra is gondot fog jelenteni.


        Kérdés: 2012. február 16., 11:39; Megválaszolva: 2012. február 19., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: