• Kapuzárás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Férjem 49 éves és a kapuzárási pánik valamennyi külső tünetét produkálja: másképp öltözik, sportolni kezdett, sportautót akar vásárolni, tetováltatni szeretne, harsány lett társaságban, folyamatosan flörtöl, végül viszonyt kezdett a (volt) barátnőmmel, ami megviselte az egész családomat. 3 gyermekünk van, a legkisebb még óvodás. Az elmúlt 1 év alatt én összeroppantam, felőrölt a bizonytalanság, szinte megkönnyebbülés volt az, hogy napvilágra került a megcsalása, amelyet eddig mindig tagadtak, és én lettem paranoiásnak, bolondnak titulálva. Sajnos a hölgynek nem ez volt az első ilyen ügye a baráti társaságunkban, az előző partnerének végleg megromlott a házassága, elváltak. Én nagyon szerettem volna megmenteni a családomat, de sajnos az elmúlt egy évben ebben nem volt partner a férjem. (elutasította a közös programokat, párterápiát) Hihetetlen számomra, hogy addig, amíg a hölgy egyértelmű jelét nem adta a felkínálkozásának, én semmit nem tapasztaltam abból, hogy esetleg probléma lenne a kapcsolatunkban testi-lelki téren. Úgy éreztem, boldog családi életünk van. Igaz, hogy házasságunk 25 éve alatt sosem voltunk csak kettesben, minden programunk a gyerekekkel volt. Ezt én többször is felvetettem az évek során, de ő nem tartott igényt erre. A lebukásuk óta sokat beszélgettünk, állítólag nagyon megbánta, szeret és velünk szeretne maradni, de nekem nem sikerül újraépítenem a bizalmat, félek a jövőtől. Ő is beismerte, hogy fél az öregedésétől, hódítani szeretett volna, hogy legyezgesse a hiúságát, és továbbra is vágyik tetoválásra, sportkocsira, motorra stb, de most már csak mellettünk. Én pedig félek a következő felkínálkozó lehetőségétől, amelynek majd nem fog tudni ellenállni. Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e valamilyen gyógyszer, növényi szer, ami csökkentheti a férjem ilyen irányú szorongását, bizonyítási kényszerét. Ő maga is szeretne élni ezzel. Nagyon szeretem a párom, de félek együtt maradni egy "megbolondult" emberrel, szeretném visszakapni a régi férjem.

        Dr. Veress Dóra válasza a párkapcsolati problémák témában

        Kedves Kérdező! Sajnos nincs gyógymód erre a jelenségre. Az egyetlen dolog, ami segít, ha valaki tudatosítja magában, hogy mi is történik vele, és mik a valódi értékek, amikért érdemes élni. Az Ön férje megégette már magát, megtapasztalta, hogy egy futó kapcsolatért nem érdemes elhagyni a családját. Bízzon benne, hogy tanult ebből a kellemetlen tapasztalatból. Bátorítanám arra, hogy próbáljanak közösen időt tölteni a férjével. Például minden péntek este menjenek el együtt valahova: igyanak meg egy kávét valahol, menjenek moziba, fedezzék fel újra maguknak az életet. Nem a program a lényeg, hanem az együttlét és a közös felfedezés. Ha a férje motort szeretne, és ezt megengedhetik maguknak, akkor semmi akadálya a dolognak, feltéve ha együtt mennek kirándulni. A motorzás is lehet közös élmény, ami megerősíti az önök közti szövetséget! A változás nem feltétlenül rossz, csak tudni kell jó irányba terelni!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 13., 16:03; Megválaszolva: 2012. február 16., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: