• magában beszélés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy apukámon észrevettem 1-2 hete, hogy magában beszél, de inkább káromkodik. Nem merek rákérdezni tőle. Orvosnál nem volt mostanában, semmilyen gyógyszert nem szed. Alkoholt szokott fogyasztani napi rendszerességgel. Mit tegyek, mitől van ez? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! Orvosi kivizsgálást javaslok. Édesapja lehet, ellenkezni fog, mert a rendszeresen alkoholt fogyasztók nem akarnak orvoshoz menni, hiszen ott az az első javaslat, hogy ne igyon többet, ezt pedig nem akarja megtenni. Lehet, hogy az apukájának lelki bajai vannak, lehet, hogy az alkohol okozott idegrendszeri szövődményeket, de extrém esetben akár agyi daganatról is szó lehet. Főként, ha egyéb magatartás változással is jár a káromkodás (homloklebeny folyamat merülhet fel). Igy neurológiai vizsgálatot javaslok.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. február 12., 19:12; Megválaszolva: 2012. február 15., 06:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: