• Mit tegyek ha a hugom a zárt osztályra került?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Hugom a mai nap folyamán bekerült a Balassa úti Pszichiátriára a B2 szárnyra. Az oka egy szimpla szakítás, bár 3-szor fenyegetőzött öngyilkossággal. Nem tudom meddig tartják bent, de örülók neki, hiszen laikusként és testvérként nehezen mérem fel a helyzetet és nem hiszem hogy megoldást tudnék nyújtani neki. A legfontosabb kérdésem, hogy mi legyen a hozzáállásom? A párja külföldre menekült, a hugom csak azt szajkózza, hogy mikor jön vissza meg akarja vele beszélni, de én remélem hogy ez nem jön össze, hanem új életet kezd. Édesanyánkat másolja, ő ilyen körülmények között lett öngyilkos. A hasonlóság a kát férfi között is látványos. Idősebb, határozatlan, férfiatlan, hazug, döntésképtelen ember. Nem szeretném őt is elveszíteni, de nem tudom milyen álláspontot képviseljek. Most a sokk idején, de akár az idő múlásával is mást mondanék neki, azon célból, hogy új életet kezdjen és bízzon saját magában és abban, hogy éljen. Nekem hisz egyedül a családból, de 2 perc múlva már a demagóg mondatait mondja. A legjobb segítséget akarom nyújtani neki, hiszen megérdemli!

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! A testvére jó helyen van. Beszéljen az állapotáról a kezelő orvosával, ő tudja a legpontosabb információkat adni a betegről. A testvérét leginkább abban segitheti, hogy új célokat találjon az életében, ne próbálja lebeszélni a férfiről, nem sok sikerrel jár a direkt tanács. Inkább önbizalmat és örömökkel járó időtöltést ajánljon neki. Ezeket most - ahogy irja az állapotát - még nem biztos, hogy el tudja fogadni, de később fontos lehet neki, hogy magára támaszkodhat.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. február 10., 01:56; Megválaszolva: 2012. február 14., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: