• Ismételt problémák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Webdoktor! A korábbiakban leírtam, hogy az édesapám elvesztése miatt átélt trauma miatt az Ideggondozóban Sertlralin Zentiva nevezetű gyógyszert írtak fel nekem, mellette Xanax gyógyszert. A gyógyszert szeptember 12-től kezdtem el szedni és egészen november közepéig szedtem reggelente, majd fél adagokra kezdtem ráállni (3 héten keresztül), mert a mellékhatás, leginkább a szívdobogás érzés, stb eléggé zavart. Aztán a fél adagokat is elhagytam, december közepén már nem szedtem a gyógyszert. Egészen január végéig nem volt semmi gondom, de az utóbbi egy hétben felerősödött a szívdobogás érzés és az ideg rángás, karon, háton, ráadásul néha úgy érzem, hogy belső szerveknél is a szív tájékon is ideg rángásom lenne (belül)... Ez most annak a jele, hogy a szívem félre üt vagy ez mi lehet? Amíg szedtem a Sertralin Zentiva gyógyszert, elmentem egy szív ultrahangra, de ott mindent tökéletesnek találtak. Akkor! Amíg a gyógyszert szedtem csak a mellékhatások miatt aggódtam, azzal akkor a halálfélelem elmúlt, de most az utóbbi egy hétben ismét előjött. Mit javasol, mert próbálom ugyan szugerálni magamat, hogy csak a pozitív dolgokra gondoljak, de a munkámban is folyamatos stressznek vagyok kitéve és még ez is rátesz egy lapáttal a dolgokra. Azt azért kihangsúlyoznám, hogy most olyan jellegű ájulás érzéseim és tömeg iszonyaim nincsenek, mint a gyógyszer szedése előtt voltak. Köszönöm a válaszát és javaslatát! Ricsi

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! Panaszai azért tértek vissza, mert még nem jutott túl a lelki problémáján. Azt javaslom, hogy keresse fel pszichiáter orvosát, és kezdjen el újra antidepresszást szedni. Mivel az ősszel szedett gyógyszere mellékhatásokat okozott, bizonyára más hatásmechanizmusú szert kellene megpróbálni (pl escitalopram-ot). A gyász miatt, amin bizonyára nincs túl, jó lenne pszichoterápiás beszélgetéseken részt vennie, talán egyéni terápia megfelelő lenne. Amennyiben csak a gyász a probléma, viszonylag rövid idő alatt, pár hónap, javulást lehetne elérni.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 09., 14:16; Megválaszolva: 2012. február 10., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: