• Bulemias vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mar nehany eve kuszkodok a testsulyommal, allandoan kovernek erzem magam...ugyanakkor sokat eszek, bar mozgok is (otthoni torna, napi 2x) megsem erzem jol magam a boromben, ez tovabb fokozodott kisfiam megszuletese utan, most 1.5 eves, amikor tobb mint 10 kg-ot hiztam es keptelen vagyok leadni belole. Gyakran, tul sokat eszek, tuleszem magam, utana jon a buntudat es vegul minden, amit megettem a WC-ben kot ki. Az evesen nem tudok uralkodni, allandoan ehesnek erzem magam, tudom, hogy gyakran stresszes vagyok, de nem tudom mit tegyek, jelenleg Irorszagban elek, nincs modom(egyenlore) orvoshoz fordulni. Ennek a levelnek a megirasa is nagy erofeszitesembe kerult, mert nem tudok errol beszelni...Hogyan allitsam le magam, amikor allandoan eheznek erzem magam es hogy tudok leszokni a folytonos hanyasrol? vannak-e olyan lepesek, amelyeket akar allando orvosi felugyelet nelkul is megtehetnek? hogyan fogadjam el magam, vagy hogyan tudnek leadni par kilot, hatha akkor egy kicsit elegedettebb lennek... sajnos a dieta...meg a helyes taplalkozas anyagi okok miatt most nem megvalosithato szamomra.... Kerem ha tudnak segitsenek tanaccsal koszonettel Viktoria Egbon

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! A problémája valóban a bulémia témakörébe tartozik. Ennek megoldása megfelelő, hosszú pszichoterápia. Ez jelenleg, ahogy irta, sem az Ön anyagi helyzete, sem az anyanyelvű terapeuta hiánya miatt nem valósitható meg. Jó, hogy a testmozgás része az életének, ennek azonban elég kalóriaégetést kell biztositani. Alacsony pulzussal, 120-max 140/perc pulzus mellett napi fél óra mozgás kell minimum. A betegség kezelése antidepresszánsokkal javitható lenne, pszichiáter orvost talán ott is talál. Fontos lenne, ha szeretni tudná magát igy ahogy van. És ne érezzen bűntudatot, ha eszik. Csináljon sok olyan dolgot, ami örömet okoz, próbáljon nem foglalkozni most a súlyával. Ha ez megoldható, járjon el jógázni, és jó lenne megtanulni meditálni is. Segithet, ha leirja és lerajzolja az álmait. Irjon naplót (minden nap, egy kb azonos időszakban a nap folyamán) a rossz érzéseiről, gondolatairól, és az irás után tudatosan ne foglalkozzon vele.


        Kérdés: 2012. február 08., 17:38; Megválaszolva: 2012. február 10., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Az lenne a problémám, hogy a fejemben a tarkómnál folyton nyomás érzésem van. Illetve ha ülök vagy fekszek folyton az az érzésem van, hogy fel kell állnom. Ha állok nem tudok egyhelyben állni mert mindig mozgás kényszerem van....
        tisztelt Szakértő!! Van egy 16 hónapos fiú unokám és egy éves kora óta figyeljük a viselkedését. A szülők aggódnak hogy nem autista e? Voltunk fejlődés neurológián két helyen is. Egyik helyen sem mondták, hogy az lenne, de ajánlottak...
        Tiszteletem! Nem sürgős kérdés. Év elején voltam rokkantsági felülvizsgálaton akkor több mindent néztek. Az egyik amikor kis kalapáccsal, megütötték a térdeim, az egyik térdem megrándult, a másik nem. Szerintem akkor jó aminek jónak...
        Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni gyógyszeremmel kapcsolatban. Evészavarom lassan 15 éve áll fenn, 7 éve kerültem olyan helyzetbe, hogy az orvosom gyógyszeres terápiát javasolt. Ennek keretein belül a Prozacot, Olanzapynt és sok...
        26.éves ember vagyok van 2.gyönyörű gyermekem, Az életem Szerelmével 15.éves korom óta együtt vagyunk ,sokat szenvedtünk együtt mindig a lakhatással volt gondunk, Autónepper vagyok, sajnos rá szoktam a Marihuánás cigarettára Függő...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az urológus is csak ember
        Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
        Hüvelyfolyás és terhesség
        Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.