• Gyermekkori maszturbáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot! Azzal a problémával fordulok önökhöz, hogy 8 éves kisfiam már 5 éves kora óta maszturbál. Nagyon kétségbe vagyok esve, mert naponta többször rajtakapjuk a szobában, konyhába, kádban stb... Előbb is csak egy kávéval jöttem be a szobába, ahogy megittam vittem is ki a konyhába (ez kb. 6-7 perc volt) és mire kiértem már csinálta. Múltkor az iskolában a tanár vette észre, szerencsére a diáktársai még nem, de ha észreveszik, örökre gúnyolva lesz miatta. Nem tudom mit tegyek, tudom, hogy normális de hiába mondtuk el neki szépen, hogy ezt közösségbe nem szabad csak egyedül akkor is csinálja. Elég sok játéka van és mégsem tudja elfoglalni magát csak ezzel? Jó lenne részlegesen kinevelni belőle, hogy legalább közhelyen ne álljon neki....

        Léder Rózsa válasza a maszturbáció témában

        Kedves Szülő! Mindenek előtt elnézését kérem, de eddig nem volt lehetőségem a válaszadásra. Talán azóta már kaptak is segítséget Valóban nehéz helyzettel kell megküzdeniük. Kisfia túllépet azon az életkoron, amelyben még a jelenség elfogadható, bár az Ön által leírt mértékben egyetlen életkorban sem. Ez már a kényszeres viselkedés kialakulására utal. Toleranciájukkal a jelen helyzetben sajnos nem tudnak segíteni. Kisfiúk bármilyen értelmes is, a „józan érvek” megértése mellett sem tud ellenállni. Bizonyára ő maga is szenved ettől, és a következményes kínos helyzetek hatásától, azok elővételezett félelmétől. Mielőbb forduljanak klinikai gyermekpszichológushoz. Sok türelmet, és eredményes terápiát kívánva: Léder Rózsa


        Léder Rózsa
        Szakpszichológus Itt kérdezhet

         Léder Rózsa

        Kérdés: 2012. január 24., 16:46; Megválaszolva: 2012. február 29., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: