• Miért lehetett?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.nő/úr! Pár hete egy utazásra indultam egy ismerősömmel. Egy közlekedési eszközön történt, nem voltam valami jó hangulatban, és miközben beszélgettünk a magánéletemről, hirtelen rámtört a sírás, aztán zokogás, talán 6-7 percig is eltartott amíg abba tudtam hagyni. Körülöttem ismeretlen emberek ültek, borzasztóan röstelltem, hogy nem bírom abbahagyni. Azelőtt és azóta sem fordult elő velem ilyen. Lehet, hogy ott és akkor csordult ki a pohár a feszültségtől és idegösszeroppanás szélén álltam? Mi okozhatta azt, hogy nem tudtam kontroll alatt tartani a sírást? Még annyit hozzátennék, hogy utólag tudatosult bennem, hogy abban az időszakban egy számomra fontos embernek fontos ill. jó nagyon jó dolgok történtek az életében. Hasonló eset fordult velem még egy évvel ezelőtt is, amikor az említett illetővel szintén hasonló jó dolgok történtek miközben azokban a napokban én egyszer elájultam a buszon, ami szintén soha nem fordult azelőtt és azóta sem velem. Akkor orvosnál is jártam, labor stb, semmi okot nem találtak az ájulásomra. A dolog azért nem hagy nyugodni ezek után: van-e esetleg pszihés összefüggés egy másik emberrel kapcsolatos érzésekkel kapcsolatban az ilyen eseti történéseknek mint sírógörcs, ájulás? Vagyis ő amennyire boldog én annyira vagyok boldogtalan és a szervezetem így jelzi? Vagy csak véletlen egybeesés is lehet? Vagy mégis mindennek oka van... Köszönöm válaszát. Zsu

        Dr. Veress Dóra válasza a sírás témában

        Kedves Zsu! A sírás nem csak az érzelmek kifejezésének az eszköze, de a feszültségtől való megszabadulást is jelenti. Képletesen mondva a könnyekkel együtt kifolyik magából a feszültség. Ha ez megállíthatatlanul történik, akkor azt jelenti, hogy az Önben feszülő indulat nem tud más formában levezetődni, csak így, és addig tart a sírás, amíg az összes feszültségtől meg nem szabadul. Leírása alapján úgy tűnik, hogy nehezen bírkózik meg az érzelmi stresszel, ezért érdemes lenne ezzel egy kicsit foglalkoznia, és megtalálni azokat a módszereket, melyekkel ki tudja engedni a gőzt és nem fojtja le. Arra a kérdésre, hogy az Önnek fontos ismerős felé érzett irígység-e az oka annak, hogy ilyen érzelmi indulat halmozódik fel Önben nehéz válaszolni. Attól is függ, hogy Ön milyen viszonyban van az illetővel. Ha ez az ember a volt szerelme, aki elhagyta Önt, akkor lehet féltékenység vagy irígység, de ha a gyereke, netán a testvére, akivel jó viszonyban van, akkor az önzetlen öröm jele is lehet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 15., 16:25; Megválaszolva: 2012. január 18., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: