• Hogyan kezeljem a mindennapi stresszt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A napi munkámhoz sajnos hozzátartozik egy állandó stresszhelyzet. Ennek a kezelésére milyen segítséget tudnak ajánlani?

        WEBBeteg szakértő válasza a stresszkezelés témában

        Rövid kérdés, rövid válasz: pszichológiai szempontból relaxációs technikák, autogén tréning, asszertív tréning jöhet például szóba. Életmód gyanánt sport, valamilyen kreatív hobby gyakorlása segíthet. Hosszabb távon azonban a tartós stressz semmivel sem kompenzálható igazán, ekkor jelentkezhetnek különféle pszichés problémák, szorongás, alvászavar és depresszió, plusz az ún. kiégés (kvázi megcsömörlés) társul ehhez. Testi oldalról vérnyomásproblémák és szívinfarktus, gyomorpanaszok majd fekély, tartós és megmagyarázhatatlan fejfájások tartoznak a várható következmények közé. A tartós stressz kerülendő tehát, ha nagy a fordulatszám, az egészség érdekében bizony lassítani kell, vagy tudni és vállalni a "gyorshajtás" következményeit...

        Jó egészséget kívánva: Dr. Dinya Zoltán


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-11 01:06:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: