• Családi probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor úr/nő! Kislányomról irnék aki most kettő és fél éves.Egyedül nevelem az édesapjától októberben költöztünk külön a viszonyunk nagyon jó sőt a legjobb úton halad az ujrakezdéshez! Kislányomnak viszont nagyon hiányzik mert havonta egy alkalommal tudnak csak találkozni. Körülbelül egy hete mindennap reggel este állandóan emlegeti és sir már mindennel próbáltam nyugtatni.1hét mulva ujra meglátogat minket de a lányom számára ez még rengeteg idő. A találkozás mindig nagyon jó de az elvállás pont az ellenkezője már előre félek tőle.Sajnos külföldön dolgozik igy ha eggyütt is élnénk akkor sem látná mindennap! Amire pedig gondolni sem merek hogy sajnos körülbelül nyárra tudnánk leghamarabb egy fedél alatt élni! Addig is nagyon nehéz nekem lelket önteni a gyermekembe mert néha rajtam is eluralkodnak az érzelmek és igy nehéz előtte stabilnak maradnom. Azt hogy dolgozik és emiatt nem tud velünk lenni megérti de nehezen viseli.Tudna nekem tanácsot adni hogyan nyugtassam meg és érezze magát biztonságban ebben az életformában? Féltem a kis lelkivilágát.Nagyon köszönöm a válaszát előre is! Tisztelettel:egy aggódó anyuka!

        Kovács Piroska válasza a pszichés probléma témában

        Kedvesem, A gyereknek az a világ, amit a szülők számára kialakítanak. Ahhoz alkalmazkodnak, amit számára biztosítanak. Egy két és fél - három éves gyerek már biztosan tudja, hogyan manipulálhatja a számára fontos személyeket úgy, hogy a körülmények számára kedvező fordulatot vegyenek. Ezt a tudását aztán a legkülönbözőbb szituációkban gyakorolja is. Gondolom Ön is tapasztalta már ezt, legfeljebb az apjával kapcsolatos "játszmái" látványosabbak, mivel érzelmileg valamennyien intenzíven érintettek. Tehát elsősorban Önnek kell megnyugodnia, és érzelmi stabilitásra szert tennie, s nem hagyni, hogy a gyerek diktálja az eseményeket... Minden alkalommal újra és újra el kell mondani: "Apa messze, külföldön dolgozik, de amikor csak teheti jön és meglátogat és addig marad veled, amíg csak lehet"... - vagy valami hasonlót. A lényeg, hogy következetesen mindig ugyanazt mondja és semmiesetre se fenyegesse azzal, hogy ha nem lesz jó, nem hagyja abba, akkor nem fog jönni... Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kérdés: 2012. január 12., 16:28; Megválaszolva: 2012. január 14., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.