• Miért vagyok nagy mértékben kedvetlen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Cím! A problémám az, hogy kedvetlen vagyok, örömtelen, a házi munkában, a gyereknevelésben, a mindennapokban.Lomha vagyok. Ennek okát szeretném tudni. 2010 nyara óta szedem az Abilyfy gyógyszert. Azt szeretném tudni, hogy a kedvetlenségem vajon a gyógyszer mellékhatása-e? Ha igen, Ön szerint váltsak-e, vagy inkább próbáljak ki valamilyen homeopátiás szert? Esetleg tud-e valamit javasolni. Mit tegyek? Ez a kedvetlenség, amiről írok elég erős fokú olyanannyira, hogy bár dolgozni járok, de otthon van, hogy órákat fekszem. közben ott a házimunka, a Gyerekek. Már nem tud semmi lelkesíteni. Szeretnék normális életet élni. A betegségemet 2009-ben diagnosztizálták. Akkor a Qentiax gyógyszer írták föl, csak mivel az lenyomott, abbahagytam és visszaestem. Az Abilifyből 15g-os tabletta felét szedem, az egy szem lenyomott és az orvosom engedélyezte a fél szem szedését. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a skizofrénia témában

        Kedves Asszonyom! Nem említi, hogy az Abilify szedése előtt is voltak-e már hasonló hangulati panaszai, vagy ezek csak a gyógyszer szedésével párhuzamosan jelentkeztek. Ha korábban nem volt örömtelenségérzése, érdektelenséges és nagyfokú fáradtsága, akkor egyértelműen az Abilify mellékhatásáról van szó. Ettőlfóggetlenül persze az is eőfordulhat, hogy depressziós kezd lenni, vagy a skizofrénia mellett jelentkezik egy hangulati komponens. Ennek tisztázására beszélnie kellene a kezelőorvosával. A további teendőket ennek a problémának a tisztázása határozza meg. Szóba jön gyógyszerváltás a jelenlegi gyógyszerelés kiegészítése, vagy pszichoterápia. Esetleg csatlakozhatna támogató közösséghez, vagy felvehetné a kapcsolatot olyan emberekkel, akik hasonló problémától szenvednek.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 12., 12:15; Megválaszolva: 2012. január 15., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: