• Gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! 8 éves a kislányom az apukájával idáig nem volt semmilyen kapcsolata az elmúlt 11 hónapban nem is látta az apukáját, az apai nagymama rendszeresen vitte, lányom szeretett is menni de tavaly januárban valami történt és nem akar menni.Tavaly 3 hónapig majdhogy nem folyamatosan beteg volt ahogy haza jött a mamától rögtön vissza esett.Április óta nem megy a mamához és a lányom teljesen megváltozott jó irányba kinyílt, magabiztosabb lett, bátrabb, közlékenyebb ezt az ovónők megerősítették.Szeptemberben kezdtünk az iskolát a téli szünetig nem volt semmi gond.Karácsonykor az apuka jelentkezett meglátogatta a gyereket de a lányom elbújt előle én kivette az apukához de a lányom rá sem nézett az apujára. A tanítok azt mondták h visszahuzódobb lett és a teljesítménye romlott. Az apukájáról nem szívesen beszél, megfogalmazza h nem akar találkozni vele. Az apuka szeretné tartani vele a kapcsolatot.Én most nem tudom h mi lenne jó a lányomnak.Idáig h nem volt kapcsolata az apukájával minden rendben volt tudom h szüksége lenne az apukájára is de a lányom nem akarja, én meg nem akarom h vissza fejlődjön akkor nem lenne értelme a terápiának(diszlexia irányába veszélyesztetett) amit idáig elértünk.Lányom szeret rajzolni szineket szereti használni de mikor az apuka megjelent utána csak fekete szinnel rajzolt, szinezett. Mit kellene csinálnom? Válaszát előre is köszönöm.

        Kovács Piroska válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Asszonyom! A diszlexia terápia az írás-olvasás tanulását segíti. Ami pedig a gyermek rajzaiban megjelenik, amiről Ön ír, az egy természetes reakció a szorongást okozó helyzetre. Ezen a helyzeten Önök, felnőttek, tudják átsegíteni a kislányt pl. azzal, hogy megállapodnak a rendszeres látogatásban és abban, hogy azt az apa be is tartja! Kezdetben pedig Ön is velük van, amíg a kislány számára újból természetessé válik az apjával való kapcsolat. Érdemes egy mediátor közreműködésével megállapodni és azt írásban is rögzíteni, hogy valamennyi fél komolyan vegye a vállalását és a kötelezettségeit! Üdvözlettel: Kovács Piroska

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 10., 11:16; Megválaszolva: 2012. január 11., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: