• neurológiai bajok, átlagos vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr / doktornő! Körülbelül egy hónapja tapasztalom napi szinten, hogy kisebb dolgokat hallucinálok, és zúg a fejem és a fülem...(pók mászik a falon, kinyílik az ajtó, zene megy a fülemben). Dekoncentrált vagyok sokszor és az elalvással is időnként gondjaim vannak. Van úgy, hogy 4-5 óra alvás után felébredek és már nem tudok visszaaludni. Alvásom sem pihentető, olyan mintha nem is aludnék, mintha ébren lennék folyamatosan, ugyanakkor emlékszem álomképekre. Megterhelő az egyetem de nem érzem problémásnak és szívesen ülök le tanulni. Akkor mégis mi lehet a bajom?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hallucináció témában

        Kedves Kérdez! A kimerültség okozhatja a hallucinációkat, de érdemes lenne egy pszichiátriai kivizsgálásra bejelentkeznie, mert ez betegségek tünete is lehet. Az alvászavart kezelni kell, mert hosszú távon igencsak kimeríti a szervezetet, ennek a hátterében állhat a stressz, egyéb lelki problémák. Keresse fel a területileg illetékes pszichiátriai szakrendelést!


        Kérdés: 2012. január 09., 11:20; Megválaszolva: 2012. január 10., 12:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás