Prosztata túltengés. Van-e, összefüggés?

Tisztelt Doktor (nő) - (úr) . A férjemnek prosztata túltengése van.Júliusban gyógyszert váltottak nála. Alfetim uno rúl, Alfuzosin Pharmacenter-re.Szeptember 25.én, meg műtötték gerinc sérvvel.Ezzel a műtéttel nincs semmi gond.De mióta meg műtötték azóta nem érzi a jobb oldali fenekét. Ezt jelezte a kórházban is de semmi nem történt. Mi után haza került, továbbra is zsibbadt neki, és ingerelte a vizelet. De nagyon keveset tudott vizelni. El vittem urológiai szakrendelésre ahol 1-hónapra katétert helyeztek fel neki.Szeretném tudni hogy ez a két dolog össze függ a műtéttel, és hogy a zsibbadás mikor fog el múlni neki.Vagy tovább kell menni valamilyen szakrendelésre ezzel kapcsolatban.Nagyon aggódunk, egy újabb műtét miatt. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza prosztata témában

Tisztelt Olvasónk!

Leírása alapján lehetséges, hogy a vizelési panasz a műtét mellékhatása. Remélhető, hogy átmeneti, és később a zsibbadás is elmúlik, de sajnos előre nem lehet pontosan megmondani, hogy mikor. A műtétet végző idegsebész személyre szabva tud dönteni a szükséges rehabilitációs utókezelésekről.

Kérdés: 2011. szeptember 28., 15:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 15:29
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR