• Chronicus prostatitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr! Köszönöm kérdéseimre válaszait. Párommal már beszeretzük a kisvirágú füzike teát, s talán a közel jövőben eljutunk Budapester az Urológiai Klinikára. A mi kórházunkban sajnos annak ellenére, hogy párom mentőszakápoló én pedig a baleseti ambulancián dolgozom teljesen lemondtak rólunk. Nem tudnak mit csinálni, jobb therápiát kitalálni. Pár hónapja mint az korábbi levelemben megemlítettem megcsinálták az ondótenyésztést, amit tüzetesebben átolvasva eredményként E. colit és Gram-negatív nem specifikus pálcikákat igazolt. A Coli-val tisztában vagyok, hiszen a vizeletében megtalálható maximális csíraszámmal. Ill.a vizelet+üledék vizsgálata is pozitív több 100 ezres bactérumszámmal és még sorolhatnám tovább. Rengeteg antibioticumot beszedett már. Utána tény, hogy volt pár negatív tenyésztés és vizelet. 2010. óta tünetmentes, sem láza, sem fájdalmai nincsenek. De ami aggaszt, hogy az ondótenyésztéssel nem tudnak mit csinálni. Előző levelemben nem tértem ki arra, hogy ejaculatio során ondója darabos "olyan mintha túros lenne", Nyílván ez a gyulladásra utal. Ezt is megértem. Sőt, hogy az antibioticum átmenetileg segíthet rajta. A tenyésztés során megkaptuk a resistens készítmények névsorát. Hogy őszinte legyek, addig míg nem jutunk fel Budapestre nem szeretném ha újabb antibioticum kúrát kapna, hátha van valamivel jobb megoldás. Kérdésem még, és ne haragudjon, hogy ezzel zaklatom, de válaszában azt írta, hogy a gyermekvállalás nem túl szerencsés, vagyis nem túl alkalmas. Ez miben mutatkozik meg? Talán a spermák nem megfelelő mennyiségben vannak jelen, vagy egyáltalán nincsenek és esetleg párom nem fogamzóképes? Ill. van-e esély, hogy valaha teherbe essek az előzőekben felsoroltak miatt. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kocsis István válasza a prosztata témában

        Tisztelt Olvasónk! Természetesen van esély a gyermeknemzésre. Amíg a gyulladásos állapot fennáll, érdemes várni, majd ha elmúlt, akkor mérvadó a spermavizsgálat során kapott eredmény.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 19., 14:12; Megválaszolva: 2011. február 25., 10:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: