• Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagykálnai Dr Úr! A férjem prosztatarákos. Kettő fiam van, 39 és 41 évesek.Mit tanácsol, mikor kell elkezdeniük a rákszűrést? Köszönöm.bjne

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a prosztatarák témában

        A férje prosztatarákjának semmi köze a felnőtt fiúkhoz. Nem öröklődik sem a betegség, sem a "hajlam". Viszont MINDEN férfinél (tehát nemcsak azoknál, akiknek a Papája prosztatarákban szenvedett) egy bizonyos kor után meredeken emelkedik a prosztatarák kockázata. Ez 90 éves korra eléri a csaknem 100%-ot - ezt viszont általában már nem érjük meg (sajnos, vagy hál'Istennek?).. Tehát: mi, öregedő férfiak számítsunk arra, hogy a prosztatánkkal előbb-utóbb baj lesz. Fiai persze még ráérnek evvel kb. 20 évet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 17., 14:07; Megválaszolva: 2011. március 01., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés