Chronicus prostatitis

Tisztelt Dr. Úr! Párom közel 2 éve chronicus prostatitissel küzködik. Pár hónap tünetmentes periódus után 40 fokos lázzal, prostata és here táji fájdalommal, nehéz vizeléssel jelentkezik. Az első 1 évben antibioticumos kezelésben részesült. Majd sikerült vizelet leoltást végeznünk ami folyamatosan 10 az 5-en csíraszámmal E. Coli baktériumot tenyész ki. Ez már folyamatosan fennáll, antibioticumos kezelésre sem javul. Végigjártuk az Infektológiai Osztályt, haeomocultura, HIV, Hepatitis és rengeteg betegségre leszűrték. Negatív eredménnyel. Sőt Haematológián is jártunk, negatív eredménnyel. 2010. őszén spermatenyészt csináltattak, ami szintén kimutatta a 10 az 5-en csiraszámú E.Colit valamint nem specifikus baktériumokat mutatott ki (ez utóbbit pontosan nem tudom) . Kérdésem, hogy annyi antibioticum, csodaszer sikertelen szedése után mit várhatunk még, Lesz-e ez jobb, vagy állapota csak romlani fog. Ill. ami nagyon fontos számunkra, hogy ez mennyire befolyásolja a gyermekvállalást. Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza prosztata témában

A prosztatagyulladás a gyermekvállalásnak nem kedvez. Sajnos hosszadalmas, kitartást igénylő dolog a kivizsgálása és a kezelése is. Ismételt tenyésztések, célzott antibiotikus kezelések, gyulladáscsökkentő gyógyteák (pl. kisvirágú füzike) javíthatják. Ami kifejezetten elősegíti a gyulladás kialakulását a stressz, a forró ülőfürdők, fűszeres ételek, a dohányzás és az égetett szeszek, tehát ezek mellőzése javasolt.

Kérdés: 2011. január 30., 17:51; Megválaszolva: 2011. február 15., 16:45
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR