Prosztata megnagyobbodás

Tisztelt Dr. Nő/Dr. Úr!

 

Férjemnél egy hasi ultrahang vizsgálat során prosztata megnagyobbodásra derítettek fényt. Háziorvosa azt javasolta neki, éljen kevesebb szexuális életet, mert ezt a tesztoszteron túltermelése okozza.

Önnek mi véleménye, tanácsa? Nem lehet ezt a megnagyobbodást valamilyen gyógyszerrel megszüntetni? Pl. olvastam, hogy a tökmagból készült kapszula megfelelő ilyen esetekre.

 

Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza prosztata témában

Kedves Hölgyem!

 

A nemi élet gyakorisága és a prosztata megnagyobbodás közötti összefüggés nem bizonyított. Tiltani pedig nem szoktuk, inkább régi tévhit ez mint megalapozott tény.

Sokféle gyógyszeres kezelés létezik, de fontosnak tartom megemlíteni, hogy önmagában, ha valakinek prostata megnagyobbodása van, az nem feltétlenül szorul kezelésre, főleg ha ez nem okoz panaszt (pl.: éjjeli vizelés, sűrű vizelési inger, nehezen induló esetleg akadozó vizelet, vékonyodott vizeletsugár, stb) .

Azonban amennyiben férjének ilyen jellegű panasza van, illetve ha elmúlt 50 éves feltétlenül keressen fel urológus szakorvost, a megfelelő vizsgálatok elvégzésére (szűrésre) , a prosztata megnagyobbodás természetének tisztázására.

                                        

 

Kérdés: 2010. február 09., 22:41; Megválaszolva: 2010. február 09., 22:41
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Hugy csó panaszai, proszta betegségek
Jó napot kívánok! A hugy cső nyillásom vége néha viszket, néha pedig bele is nyillal enyhén, de nem fáj vizelés közben, nem szúr, és nem véres...