• 2 kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

        52 éves vagyok, nemrég diagnosztizáltak nálam prosztatarákot. Az orvosok szerint már előrehaladott állapotban van. Megkezdték a kemoterápiás kezelést. (7 éve rendszeresen járok szűrésre, eddig azonban semmi sem utalt a betegségre.)

        Kérdésem. veszélyesek voltak, vagy lehetnek-e a páromra nézve az együttléteink?

        Milyen eséllyel gyógyítható ez a típusú rák?

        Válaszát köszönöm.

        János

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztatarák témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Együttléteik párjára  semmilyen módon sem veszélyesek.

        A prosztatarák szűrésére a PSA (prosztataspecifikus antigén) mennyiségét mérjük. Ha 15 felett van a folyamat valóban előrehaladottnak mondható. 15 alatt a megoldás  műtét, amely maradéktalan gyógyulást  igér.  15 felett kombinált gyógyszeres kezelést alkalmazunk, amely egy naponta szedett tablettából és egy három havonta beadott depó injekcióból áll. A kezelés neve totális androgén blokád, amely a  daganat növekedését megállítja, és bizonyos szintű kötőszöveti átépülését indítja el. A gyógyszeres kezelést sugárkezeléssel szoktuk kiegészíteni ami a kezelés hatékonyságát nagyban megnövelheti.

         

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István, urológus


        Dr. Kocsis István, urológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-28 16:20:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom rövidre fogni apukám történetét. 2019.09.18-án gerincérzéstelenítésben térdprotézis beültetés történt. Műtétet követően második nap, teljesen lezsibbadt deréktól lefelé, de az egy nap alatt elmúlt,...