Prosztat Biopsia

Tisztelt Doktor Úr! Prosztata Biopsiat végeztek 2011 májusában 5.350 PSA érták után. Omic Tocana (remélem jól írtam a nevét? ) gyógyszert szedtem kb 7 hónapig. Az idén májusban megint biopsian voltam 5, 5 PSA értékkel. Gyógyszert azóta nem írtak fel nekem. Egy hónappal a beavatkozás után vérvételen voltam, és a PSA értékem 6.02 volt. Mind a két eredményem negatív lett. A kezelő orvosom azt mondta, hogy megint Biopsiát kell csinálni, hát elvagyok keseredve. Most addig csinálják velem ezt a beavatkozást mig igazolhatóan daganatot találnak? Egyáltalán más megoldás nem létezik, vagy jobb gyógyszer? Attól félek, hogy ettől lesz valami bajom. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztata témában

Kedves Kérdező!

Nem ismervén a kórtörténetét, nem akarnék beleszólni a kollégám kezelési terveibe.

Esetleg annyit mondanék, ha eddig nem történt antibiotikus próba (7-10 napig AB szedés, és ezt követően PSA mérés) illetve a prosztata méretével való összevetés (kifejezetten nagy prosztata "tud" ekkora PSA értéket adni) , talán ezt el lehetne végezni.

Masszázs utáni vizelet "rák-marker" diagnosztikára is van lehetőség, bár ez sem "mindenható"...

Kérdés: 2012. május 28., 18:54; Megválaszolva: 2012. május 30., 10:23
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR