Emelkedett PSA szint.

Fél éve egy szűrés alkalmával 5, 3 PSA szintet mutattak ki. Semmi konkrét panaszom nem volt. A későbbi kontroll vizsgálatnál már 6.2 volt. Ezután következett egy 6 hetes antibiotikum kúra 3 féle gyógyszerrel, mellette a Tamsudilt folyamatosan szedem. A szint 7, 1 lett. Most még szedem a Tamsudilt, s egy hónap múlva kell visszamennem. Közben háromszor is vizsgálták tapintással a prosztatámat: enyhén nagyobb, szabályos, tömött, sima, inkább felpuhult, tumor gyanús góc nem tapintható. Az egyik vizsgálat megállapítása: sorvadt herék. Azt szeretném megkérdezni, mi lehet a problémám, illetve mire számíthatok?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza magas PSA témában

Kedves Kérdező!

Amire számíthat, az egy szövettani mintavétel illetve vizsgálat. Ennek eredményének tükrében pedig lehet tovább lépni a kezelést illetően.

Kitartást és jó egészséget kívánok!

Tisztelettel, Dr. Merth

Kérdés: 2012. május 23., 08:39; Megválaszolva: 2012. május 24., 17:31
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR