Prostatitis

Tisztelt Doktor Úr! Lassan fél éve kezelnek krónikus prostatitisben és a gyógyszeres kezelés mellett alkalmaztak prosztatamasszázst is. Kellemesnek nem mondható, de használ, mert utána a tünetek és fájdalmak alább hagynak. A kérdésem az lenne, hogy ezt szokták e alkalmazni kúraszerűen vagy csak átmeneti kezelésként? Az orvos azt mondta, hogyha legközelebb lesznek tüneteim, akkor jelentkezzek be és akkor ad újbóli masszázst. A gyógyulást nem tudná véglegessé, könnyebbé tenni, ha többszöri masszázst alkalmaznának rövid időn belül?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztata témában

Kedves Kérdező!

Anno volt régi időkben napi rendszerességgel végeztünk egy-egy páciensnél pmasszázst, de tapasztalat, hogy tulajdonképpen a heti egyszeri masszázs is uolyan hatásos, és ugye kevesebb kellemetlenséggel jár (mindeközben a kezelés többi része is zajlik ugye! ) . Saját véleményem szerint a masszázs a panaszok visszatérte ellen nagyon hatásos. Az urológus szakorvos az ujjával (vizsgáló tekintet) nagyon jól érzi, milyen a prosztata aktuális állapota, és ettől függően végzi el a masszázst (kell-e még, vagy sem...) .

Remélem tudtam segíteni.

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2012. május 13., 23:08; Megválaszolva: 2012. május 17., 10:18
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR