Prosztata műtét

1997-ben fordultam orvoshoz és állapítottak meg nálam jóindulatú prosztata nagyobbodást. Akkori tPSA4, 43 fPSA0, 44 A lent jelzett gyógyszert azóta rendszeresen szedem és a PSA eredményeim az évek alatt hol lentebb hol fentebb ugrottak. Most egy hónapja az eredmény tPSA5, 76 fPSA0, 14 lett. Az orvosom javaslatára (akibe megbízok) most mintavételre megyek junius 4-én, hogy kiderüljön nem rossz indulatú e a prosztata nagyobbodás. Kérdésem az, hogy mivel egyébként nagyon jó egészségi állapotban vagyok aktívan dolgozom színpadon mint előadóművész, heti egy alkalommal szexelek (bár használok gyógyszert is néha) belemenjek e egy műtétbe ha kiderül, hogy baj van. Eddig ugyan is ez a betegség csak annyi problémát okozott, hogy éjszaka háromszor kellett vizelnem. Az ismeretségi körömben viszont aki belement a műtétbe mind rosszabb állapotba került. Vizelet tartási gondok, impotencia, és addig nem tapasztalt jelentkező fájdalmak, többszöri katéterezés stb. Van e más megoldás melynek nincsenek ilyen utóhatásai és az egészség biztosító által finanszírozott. Várom válaszát, email címemre. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztata témában

Kedves Kérdező!

Email címe nincs megadva, így itt válaszolok:

Amennyiben jóindulatú prosztata megnagyobbodás miatt kellene a műtét (mely ezek szerint vizelési panaszokat okoz Önnél) abban az esetbén van még egy "gyógyszeres" lehetősége, tekintettel egy olyan alkotóval kiegészíteni a kezelést, ami hosszabb idő alatt a prosztata "szövetét kissebbíti meg", ezáltal javítva a vizelési paramétereket. Ennek előfeltételei vannak, ez ügyben kérdezze orvosát. A másik megoldás a műtét, melynek több fajtája is van) , ezek nem feltétlenül járnak vizelési panaszokkal a gyógyulási szakot követően, azaz merem ajánlani ezeket. (Az állandó katéter esetleg egyéb beavatkozásokat itt most nem említem, nem lenne szerencsés az Ön helyzetében, higgye el...)

Amenniyben pedig rákos megbetegedés miatt szükséges a műtét, akkor mérlegelésre nincs sok lehetősége, tekintettel amenniyben egy rákos góc operálható, azaz eltávolítható, az az elsődleges kezelés, a többi csak ezután kerülhet említésre.

Kérdés: 2012. május 10., 21:37; Megválaszolva: 2012. május 14., 11:41
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR