Prosztata jóindulatú daganata

Tisztelt Doktorúr! Már vagy tíz éve megállapítást nyert, hogy jóindulatú prosztata megnagyobbodásom van. Ez év elejéig Alfetim unó gyógyszert szedtem. Állapotom folyamatosa romlik. Most áttértünk a duodart nevú gyógyszerre, annak reményében hogy a prosztata mérete is csökkeni fog. A két hónappal ezelőtti hasi ultrahang szerint „ A húgyhólyag telt, alapját a46x56x51 mm nagyságú prosztata beemeli. A prosztata állományában rögös meszesedések ill. 4-6 mm-esechoszegény terület is elkülönül. Kivizelés után a húgyhólyagban még kevés vizelet látható”. A kezelő Dr-Úr erősen javasolja a műtétet. A műtéttől félek sok rossz hírt is hallottam, ezért húzni akarom ameddig célszerű. Az adataim figyelembevételével kérem szíves válaszát, hogy megértem- e már a műtétre, és kérem szíves válaszát a feltett kérdéseimre. Tájékoztatásként egy napon mértem a vízfogyasztásom és az éjjeli vizelési ritmusom. A mérés eredménye az alábbi: Folyadék bevitel és vizetürítés 2012-05- (01-02) Megfigyeltem és rögzítettem 2012 05. 01.-én a nappali (reggel 6 órától este 20óra 30 percig) csapvízfogyasztásom. És az éjszakai (2012. 05. 01 18 órától- 2012. 05. 02. 6 óráig) tartó a vizeletürítéseim. Csapvíz fogyasztásaim a fenti idő intervallumban: 4 dl/6 órakor, 4dl/6ó 45 perckor, 4dl/8 ó31perckor, 4dl/9 ó31 p, 4dl/10ó 31p, 4 dl/14 ó 0 p, 4dl/17Ó 0p, 4dl/20ó 30perckor. A napi csapvíz bevitel a fenti ritmusban 32 dl. Az egyéb folyadékbevitelt (gyümölcs, zöldség, leves, kenyér stb) mérni nem tudtam, számolni meg nekem bonyolult. Vizeletürítéseim a fenti idő intervallumban: 200 ml/19óra 30 perckor, 150 ml/21óra 20perckor, 100 ml/22 ó30p, 250 ml/23ó 20p, 50 ml/éjfélkor, 300 ml/1óra24 perckor, 250 ml/2ó 37p, 150 ml/3ó 15 p, 250 ml/5óra 10 perckor. Az egész éjszakai vizeletürítés mennyisége 1700 ml vagyis 1.7 liter/ éjszaka.. A vizeletürítés mindig ellenállhatatlan inger hatására történt. Mindig az inger ébresztett, ha el tudtam aludni a két vizeletürítés között. KÉRDÉSEIM: csatoltam

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztata témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben konzervatív kezelés ellenére (ez itt most a gyógyszerszedést jelenti) rendszeres vizelési ingerei vannak, a hólyagalapot a prosztata jelentősen benyomja, jelentős residuum marad a hólyagban (vizelés után maradék vizelet) , az éjszakai pihenést zavarja a rendszeres "kijárkálás", illetve a hólyag fali szerkezete a "kimerülés jeleit" mutatja, vizelete könnyben felülfertőződik, szerintem nem kérdés, hogy meg kell operálni a panaszokat okozó prosztata adenomát. Ez kb. egy heti kórházi bennfekvést jelent (plusz/minusz pár nap) , illetve egy olyan jó egy hónap gyógyulási szakot. Ezt követően gyógyszer mentesen ki tudja rendesen üríteni a hólyagját, megszűnnek a gyakoribb ingerek, vizelési panaszok.

Én csak sok sikert kívánnék a műtéthez!

Tisztelettel, Dr. Merth

Kérdés: 2012. május 04., 12:47; Megválaszolva: 2012. május 17., 17:11
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR