Prosztata túltengés

T. Doktor Úr/Nő! Éjszakai 2x vizelés és időszakonkénti (kb 2 hetente) néhány óráig tartó sűrű vizelés miatt urológushoz mentem, aki I. stadiumú prosztata túltengést állapított meg. PSA vizsgálatra egy hét múlva megyek. Flosin nevű gyógyszert kaptam 2x3 hónapra. Ezirányú panaszaim egyébként már 1-2 éve fennálnak, a háziorvosom pszichés alapúnak minősítette (nem minden alap nélkül) . Kérdésem, hogy mivel komolyabb vizelési panaszaim nincsenek, nem lehetne-e a gyógyszert kiváltani valamilyen természetes alapú készítménnyel (tökmagolaj, fűrészpálma stb)? Félek a folyamatos gyógyszerszedéstől, a mellékhatásoktól, főleg, hogy különféle gyomorpanaszokkal (pl.: reflux) is folyamatosan küszködök. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza prosztata témában

Kedves kérdező!

Alapfokú, súlyosabb vizelési panaszokat nem okozó prosztata megnagyobbodás esetén a gyógynövények tudnak segíteni. Ilyenkor én is inkább ezeket "szedetem" a betegeimmel. Amennyiben viszont ezek szedése ellenére sem javulnak a tünetek, sajnos vagy a gyógyszer, vagy vmilyen komolyabb beavatkozás marad csak.

Kérdés: 2012. május 02., 10:47; Megválaszolva: 2012. május 03., 17:36
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR