• vizeletürítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A párom pajzsmirigy daganat után sugárkezelést kapott, ami kb. három hete fejeződött be, sok a mellékhatás, sokat szenved. (fulladozás, pörkök felköhögése, köhögés) Gégemetszés volt, kanülje van, hetente cserélik. Prosztata nagyobbodása miatt időnként gyógyszert szed, most is, három napja. Ma éjjel egyáltalán nem tudott vizelni. Kisvirágú füzike teát adtam, de mit tehetnénk, hogy elkerüljük a kórházba fekvést, hiszen ahol urológiai kezelést kapna, ott nem kifejezetten tudnák ellátni az egyéb problémákat. Szeretnénk, ha itthon maradhatna. Dagad, vizes a lába, már hónapok óta.

        Dr. Merth Gábor válasza a prosztata témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben párjának -ez úton is jobbulást kívánunk! - tamsulogen (Omnic) szedése mellett is elakadt a vizelete (ha jól értettem), ott első körben katétert kell felhelyezni (esetleg az alhason keresztül behelyezni), megelőzendő a teljes vizelési képtelenséget (és a súlyosabb bajokat). Ezt követően (katéterrel otthonába távozhat) megkísérelhető egy kombinációs gyógyszerkészítmény szedése, melytől azt várhatjuk, hogy pár hónap(! ) múlva már jobban tud vizelni, megkísérelhető a katéter mentesítés. (A gyógynövény készítményektől jelentős javulást ilyen helyzetben már nem igazán várhatunk.) Ha ezen készítményekkel jelentősen javul a vizelési képesség (és hólyagját ki tudja üríteni! ), akkor ezen gyógyszerek szedése mellett nem kell mást tenni. De ha nem akkor mindenképpen konzultálni kellene egy urológus szakorvossal, a jövőbeni megoldásokat illetően. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        Kérdés: 2012. február 02., 07:40; Megválaszolva: 2012. február 03., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom rövidre fogni apukám történetét. 2019.09.18-án gerincérzéstelenítésben térdprotézis beültetés történt. Műtétet követően második nap, teljesen lezsibbadt deréktól lefelé, de az egy nap alatt elmúlt,...