• Prosztata problémák /másod konzultációs kérdés/

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! /Férfi, jelenleg 49 éves/ A következő urológiai problémával kapcsolatban kérem szíves véleményét, javaslatát. 2008 óta fennálló sűrű vizelési ingerrel illetve ezzel együtt járó vizelet ürítés- megfelelő intenzitással,... ...változó mennyiséggel - nehezíti meg a napi feladataim normális megszokott ellátását. Természetesen felkerestem a lakhelyem szerinti urológiai szakrendelést, prostatitist állapítottak meg, és ahol azóta is rendszeres kontrollokon veszek részt.PSA, uroflow, hasi ultrahang negatív, prosztata méret33x30x39 illetve3x3-s mirigyesnél alig tömöttebb, nem érzékeny /2011-09-23-n/. Elmúlt években kezelésként a következő gyógyszereket kaptam:Ciprum., Tilcotil kúp, Prostamol Uno folyamatos szedése.Később Celebrex kb.10-15-napig, Vesicare néhány hónapig, később abba hagyva mivel nem akartam hozzá szoktatni magam.Jelenleg Pollstimol a téli hónapokban. Egyéb gyógyszer fogyasztásom, vérnyomásra:Logimax illtve Amprillan.Vissza térő két órán belüli vizelet ürítés, változó gyakorisággal, vannak elviselhető napok de van amikor nagyon zavaró.PL. úszás előtt vizelet ürítés, kb.50-60 perc múlva ismét szükségessé válik a mellékhelyiség használata, zárt térben mozi, színház, autó ülő pozíció, vizelési inger lép fel.Lehetséges a fenti panaszok jelentős javítása/terápia, gyógyszerek? Kérem szíves válaszát. Tisztelettel Tamás Jelige: ajkatom

        Dr. Merth Gábor válasza a prosztata témában

        Kedves Tamás! Igen van, több lehetőség is, melyek terjedelemben nem férnek el ezen válaszba. Mind egészségügyi, úgy viselkedésbéli, környezeti változtatásokra sort lehet keríteni (bár amit leírt az alapján megfelelő kezelést kapott! ). Én azt javaslom, keresse fel kezelő-orvosát, üljenek le egy alkalommal (jelezze előre, hogy tanácsadás miatt fordul majd hozzá), és kérdezze ki ezekről a dolgokról. Nem tudom milyen lehetőségek vannak környezetében, de a krónikus prosztatagyulladás nem egyszerű betegség sok türelmet és kitartást igényel az ebben szenvedőktől! Jobbulást kívánok!


        Kérdés: 2012. január 20., 08:34; Megválaszolva: 2012. január 26., 00:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom rövidre fogni apukám történetét. 2019.09.18-án gerincérzéstelenítésben térdprotézis beültetés történt. Műtétet követően második nap, teljesen lezsibbadt deréktól lefelé, de az egy nap alatt elmúlt,...