Potencia probléma?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulnék Önhöz. Körülbelül 5 éve igen nagy butaságot csináltam. A nagyobb izomtömeg növelés érdekében belekezdtem egy Sustonon kúrába, amit még a vége előtt abbahagytam és utána igyekeztem HCG terápiával korrigálni. Azóta nem történt ilyesmi, sőt rengeteg energiát fektetek az egészséges életmód kialakítására, rengeteget sportolok és a táplálkozásomra is nagy hangsúlyt fektetek. A problémám lényege, hogy a kúra óta úgy érzem, hogy csökkentek a szexuális igényeim. A nemi vágy sokkal ritkábban fog el. Stabil párkapcsolatban élek, és amikor elérkezünk magához az aktushoz, akkor nincs probléma, csak magára a szexre ritkán gondolok (legalábbis a régi önmagamhoz képest). Persze tudom, hogy ez a korral is változik és a stresszes életmód is befolyásolja. Csak szeretném megnyugtatni magam, hogy minden rendben van velem. Kérem, írja meg véleményét. Ön szerint lehet ilyen hosszú távú mellékhatás az említett szernek? Vajon érdemes lenne egy labort csináltatni, hogy ellenőrizzék a tesztoszteron szintemet? Szeretnék ennek mindenképpen a végére járni, így hajlandó vagyok szakorvos felkeresésére is (amennyiben így látja jónak, szívesen venném, ha tudna ajánlani megfelelő szakembert)! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csanádi Gábor válasza a potenciazavar témában

Az Ön által leírt változások sajnos egyre gyakrabban fordulnak elő az utóbbi 10-15 évben, hátterükben stressz és életviteli problémák állnak zömmel. Másfelől ezidőtájt az ember értékrendje, gondolkodása is átsúlypontozódik, aminek "természetes" - de legalábbis nem feltétlenül kóros - következménye a mérséklődő nemi vágy. Amennyiben ez nem ölt extrém, vagy a partnerét is zavaró mértéket, nem kell megijedni. Amennyiben ezt a jelenséget a hormon kúrával összefüggésbe tudja hozni, úgy viszont megér egy kivizsgálást. Ha a hormonpanel rendben is lesz (sajnos az anabolikus szteroidok hatása gyakran alattomosabb, minthogy rutin vérvizsgálattal felfedezhető legyen), egy spermakép vizsgálattal javasolnám kiegészíteni, hiszen sokszor a heréknek ez, a hormontermelésnél is érzékenyebb funkciója szenved csorbát. Ezügyben mindenképpen andrológus szakorvost javasolt felkeresnie. Mivel az nyílt reklámnak számítana, nevet nem írhatok, de mindenképpen körültekintő választást javaslok! Nem szégyen megkérdezni bejelentkezéskor, hogy az illető kolléga rendelkezzik-e andrológiai szakvizsgával (sajnos jónéhány szakképesítés nélküli orvos - főleg magánrendelésen - "lát el" betegeket).

Kérdés: 2010. július 29., 17:34; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:10
Kérdések és válaszok: Potenciazavar
Merevedési zavar
Merevedési zavar
segédeszköz
Tisztelt Doktor úr! Partnerem 75 éves, sportos, de szívbeteg. Utóbbi időben merevedési problémája van, ami őt / és nem engem/ nagyon zavarja....
Mervedési zavar
Kb.1 hónapja kezdődött ez nálam.. 24 éves férfi vagyok. A párommal kb. fél éve vagyunk együtt. Nagyon kevesett vagyunk együtt, munkánk miatt csak...
Potenciazavar 24 évesen
Tisztelt Doktornő / Úr! Korábban egyetlen alkalommal előfordult merevedési zavarom. Áprilisban lett új kapcsolatom, és már azzal indítottam, hogy...