• gyógyszerbeállitás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Második éve kezelnek kezdődő parkinsonkórral. Fél évvel ezelőtt orvost váltottam. Addig szedtem háromszor fél madopart. Az uj orvos azt mondta hogy Ő még nem adta volna, lehet hogy meg is szünteti, és fölirt Mirapexin 0, 088 mg tablettát. Két hónap mulva duplájára emelte egyik napról a másikra. Ez volt november 3-án. januárban panaszkodtam hogy eléggé remeg a jobb kezem és lábam, erre emelt még egy szemet reggelre, igy most 4x0, 18 mg Mirapexint, és háromszor fél szem Madopar 250 mg szedek.Ettől függetlenül egyre jobban remeg kezem lábam. Lehet hogy a gyógyszerek beállitása nem jó. 56 éves vagyok. Kérem szives válaszát, vagy ha tud egy átfogó vizsgálati módszert, mert ez eddig még nem történt. Tudom hogy nehéz megállapitani, de hátha valakinek sikerül.Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a Parkinson-kór témában

        Kedves Kérdező!

        A Parkinson kór klinikai diagnózis, műszeres illetve képalkotó vizsgálatok nem szükségesek a betegség diagnózisának felállításához. Ha kezdődő stadiumban van, akkor a fokozódó tünetek lehetnek a gyógyszer mellékhatásia is, de lehet a betegség rosszabbodásának tünetei is. Beszélje meg kezelőorvosával, vesse fel a gyógyszerváltás lehetőségét. Többféle szer van már napjainkban forgalomban, érdemes esetleg próbálkozni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-30 18:42:24; Megválaszolva: 2010. január 30., 18:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Vérvételt követően a laboratóriumi eredmény...
        Betegség lefolyása, végső kifejlete? Kezelő orvos által javasolt kisebb műtét folyamata (gyógyszeradagoló beültetése) Milyen időközönként kell az adagolót cserélni? Ettől milyen eredmény várható?
        Nagyon tanácstalan vagyok és a segítségét kérném.Tavaly szeptember 1-ével a munkáltatóm felmondott, mivel beteg lettem, na persze a felmondásomban nem így szerepel. Azóta nincs rendes állásom és fizetésem is nagyon megcsökkent, gyakorlatilag...
        Parkinson beteg vagyok, a jogosítványom lejár, a neurologustól vittem javaslatot aki szerint nincs akadály, alkalmas vagyok a B kat gépjármű vezetésre. A háziorvos 1 évre adta meg, azzal az indokkal /szóban/, hogy a pk- betegségre a törvény ezt...
        Az apukámról lenne szó 55 éves mar nagyon regota betegeskedik 28 éve de 8 éve a Parkinson kór-t diagnosztizaltak. Az egész 28 éve egy ártalmatlannak hitt kiütéssel kezdödött ami semmi kezelés nelkül el mult, de 1 évre rá elkezdett fogyni...
        Önellátásra nem képes Parkinson-os édesanyámat otthonában ápolja egy hölgy, de sajnos olyan helyzetbe kerültünk, hogy már nem tudjuk tovább fizetni. Egyedüli hozzátartozója vagyok, magam is beteg, nem tudom ellátni, emelni, stb. nem is egy...
        Szeretnék minnél részletesebb információt kapni a Parkinson-kór végső stádiumáról. Közeli rokonom érintett a betegségben. Szeretném megtudni milyen esélyei vannak a betegnek. Minden információt hálásan köszönök!
        24 éve Parkinson-kóros vagyok, 8 éve DBS-szel ellátva. E betegségemet jó karban tartják, DBS beállítva. Kb. 6 éve szuicid kisérlet, szinte elviselhetetlen a hangulatom főleg a reggeli órákban. Számos kedélyjavítót kipróbáltak, de nem...
        Öt éve jelentkezett a járásbizonytalanság. Négy éve diagnosztizáltak homloklebeny atrofiát és enyhe Parkinson kórt. Azóta az Országos Idegtudományi Intézetben kapok félévente 10 napos infúziós kúrát (cavinton + nootropil). Állapotom...
        Olvastam egy cikket a Parkinson kór betegséggel kapcsolatban /Webbeteg.hu/, ahol dr. Kovács Norbert mondja, a Pécsi Klinika ideggyógyásza, akinek egyik szakterülete a Parkinson-kór, hogy létezik egy újfajta gyógyszer erre a betegségre ami 24...