• Nurse Háziápolás

    Tegye fel betegápolással kapcsolatos kérdéseit!

    20

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Otthoni betegápolás

    Bemutatkozás:


    Otthoni betegápolási, gondozási feladatokat látunk el az idősebb korosztály és a rászoruló beteg emberek körében elsősorban Budapesten és Pest megyében, de egyes szolgáltatásainkat az ország egész területén tudjuk biztosítani. (x)    Feladatunk és célunk az, hogy elérhetővé tegyük az idős, beteg, ellátásra szoruló emberek számára azt, hogy gyors, empatikus, szakszerű otthoni ellátásban részesüljenek.    2001 óta az otthoni betegápolásban, gondozásban szerzett tapasztalataink arra sarkaltak, hogy a rászoruló emberek számára mind sokoldalúbb, majd minden igényre, betegállapotra kiterjedő otthoni segítséget nyújtsunk. Ennek révén nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a magukra maradt, vagy a kórházat elhagyó idős, beteg emberek a kórházi távozást, állapotuk stabilizálását követően, szükség esetén mihamarabb ápolásban, gondozásban részesüljenek a saját otthonukban a családjuk igényeinek megfelelően.    A szociális feladatok végzésétől (bevásárlás, házvezetői feladatok, takarítás) a komoly szakmai felkészültséget igénylő baleset utáni rehabilitációs ellátásig (gyógytorna, gyógymasszázs, éber kómás betegek ellátása, intenzív otthoni ápolás) széles körben végzünk ápolási feladatokat.    Az ellátás magas szintű biztosításához még az ellátás megkezdését megelőzően a beteg családtag ellátásához szükséges segédeszközök beszerzésében is támogatást nyújtunk, hiszen a megfelelő segédeszközök használatával még jobban elő tudjuk segíteni a hatékony és gyors felépülést.    Munkatársainkkal azon dolgozunk, hogy az általunk ellátott betegek számára egy élhető, emberi, méltóságos, és nem utolsósorban magas szintű ellátást biztosítsunk, legyen szó akár folyamatos felügyeletről, gondozásról, nappali ápolásáról vagy rehabilitációs kezelésekről.    Az otthoni betegápolásról készült kéthetente megjelenő összeállításainkban azon területekkel foglalkozunk, amelyek az otthoni ellátás kialakításában, megszervezésében nyújtanak segítséget és bemutatunk számos hasznos tanácsot, amellyel minden család gördülékenyebbé teheti mindennapjait akkor, amikor beteg családtagjának otthoni ápolást kell biztosítani.    A Nurse Háziápolási Szolgálat a WEBBetegen Cikkeinkből megtudhatják, hogy hogyan készüljünk fel arra, ha beteg ember van a családban, milyen segítséget mikor érdemes igénybe vennünk, a különböző betegségekben szenvedőknél mire érdemes odafigyelni már akár a kórházban is, mit tehetnek Önök, mint a beteg hozzátartozói a megfelelő rehabilitáció és a mielőbbi állapotjavulás érdekében.    A „szakértő válaszol” rovatunkban válaszokat kaphatnak azon kérdéseikre is szakértő munkatársaink által, amelyekre cikkeink esetleg nem térnek ki részletesen. Remélem, hogy válaszainkkal, tanácsainkkal megfelelő támogatást tudunk Önöknek nyújtani a családtagjaik otthoni ellátásához.

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Nurse Háziápolás legutóbbi válaszai
    Kedves Molnár Ildikó! Az édesanyja éjszakai és - bár ez a leveléből nem derült ki - feltehetően nappali fennléte komoly kihívást jelent az ápolószemélyzet számára és minden bizonnyal az Önök számára is. Mi hasonló esetekben azt szoktuk tenni a minőségi ellátás érdekében, hogy lazítunk az ápolók igénybevételén szabadidők és esetleg további ápolók bevonásával. Ez az Önök részéről viszont további erőforrásokat igényelhetnek, hiszen a szabadidőket vagy családon belül vagy más ápolókkal tudják megoldani hosszú távon, amennyiben az intézményi ellátástól teljesen elzárkóznak. Megoldás lehet még, hogy a helyi önkormányzati szociális szolgálattól kérnek segítséget vagy - amennyiben szakápolási feladatok is felmerülnek az édesanyja esetében - szakápolói viziteket kér a háziorvoson keresztül az illetékes szakápolási szolgálattól. Ezek a lehetőségek az általunk ismert és alkalmazott lehetőségek az Önökéhez hasonló esetben, azonban bizonyos javulás a gyógyszerelés beállításával és a biztonságérzet növelésével némileg javítható. Remélem, hogy valamelyest tudtam Önnek segíteni. Nagyon sok kitartást és erőt kívánok Önöknek!
    Kedves Hölgyem. Létezik ilyen betegfelügyeleti rendszer. A leírtak alapján ajánlani tudom többek között az általunk forgalmazott Vivago karperecet, amely lényegében az Ön által leírt funkciókkal rendelkezik és amennyiben a férje rosszul van, úgy automatikusan is riasztja Önt bárhol, ahol a mobiltelefonja Önnel van. Kérem, látogasson el honlapunkra az alábbi címen: http://www.haziapolas.hu/Index.aspx? MN=VivagoBetegfelugyeletiRendszer&LN=Hungarian.
    Azt tudom javasolni, hogy mielőbb vegye föl a kapcsolatot az Önkormányzatuk szociális részlegével, esetleg a helyi idősek otthonával, hogy van-e bármilyen lehetőség az édesanyja időszakos ellátására. Ha valamilyen oknál fogva a fent leírtakat nem sikerül elintézni, úgy részmegoldást nyújthat Önöknek esetleg az is, ha a háziorvosukkal egyeztetve igényelnek a területileg illetékes szakápolási szolgálattól ingyenesen igényelhető szakápolói viziteket. Ehhez a háziorvos elrendelésére, javaslatára van szükség és ezek a vizitek ugyan korlátozott időtartamban (ált. 1 óra) és gyakorisággal (max havi 14 alkalom) érhetőek el, de az édesanyja állapota indokolhatja az ilyen típusú szakápolói ellátást és segítséget nyújthat az esetleg mosdatásban, pelenkacserében. Egyéb megoldások is léteznek, azonban azok többnyire önfinanszírozó formában működnek. Amennyiben a részletek miatt a segítségére tudok lenni bármelyik kérdésben, kérem, jelezze nekem akár közvetlenül a [email protected] e-mail címen vagy hívjon bennünket tanácsokért a 06 1 413 0327-es számon! Üdvözlettel: Teszák Alexandra Alma koordinátor
    Kedves kérdező! Ápolási kérdésekben bármikor állunk a rendelkezésükre, azonban őszintén szólva sajnos nincs tapasztalatunk steril szoba kialakítására vonatkozóan, hiszen betegeink elsősorban a kezelést végző intézménytől kapnak erre vonatkozóan javaslatokat és információkat. Mindenképpen azt javasolnám, hogy a kezelőorvossal egyeztessenek az otthoni steril körülmények kialakításáról! Köszönöm a megértését! Tisztelettel: Nurse Háziápolási Szolgálat csapata
    Tisztelt Kérdező! Sajnos csak ápolási kérdésben tudok Önnek válaszolni, hiszen a gyógyszerelés és a kezelések nem ápolási kompetencia. Kérem, hogy ez ügyben mindenképpen a kezelőorvossal egyeztessen! Ha jól értettem, az anyósa egyedül él és jelenleg nincs semmilyen segítsége. Mindenképpen azt tudnám javasolni Önnek, hogy először a háziorvossal egyeztetve vegye föl a kapcsolatot az illetékes otthoni szakápoló szolgálattal (a háziorvosnak tudnia kell, hogy mely szolgáltató az illetékes) és kérjen hospice és / vagy szakápolási segítséget. Hospice ellátás keretében 2 x 50 napra szóló viziteket tudnak OEP finanszírozottan biztosítani, míg szakápolás keretein belül 4 x 14 alkalom vehető ingyenesen igénybe. Javaslom továbbá, hogy az önkormányzathoz forduljon, hogy szociális ellátás keretein belül kérjen támogatást vagy esetleg valamelyik vallási felekezethez, amelyiknek az Önök településén van szolgálatuk. Amit esetleg még javasolni tudok, hogy a háziorvossal egyeztetve kérjen intézményi ellátást az anyósa részére, vagy bízzon meg valamely önfinanszírozó szolgáltatót vagy ápolót / gondozót az anyósa ápolására! A leírtak alapján mindenképpen azt tanácsolom, hogy lehetőség szerint az "utolsó időszakban" töltsenek minél több időt együtt szeretetben, hogy anyósa fel tudjon készülni és el tudja fogadni az eltávozást. Isten áldja Önöket!
    Tisztelt Érdeklődő! Köszönjük, hogy kérdésével megtisztelte a Nurse Háziápolási Szolgálatot. Sajnos látatlanban nehéz válaszolni kérdésére. Egy negyedik stádiumban lévő decubitus időnkénti sebészi beavatkozást igényelhet. Léteznek fertőtlenítő, sebtisztító folyadékok, hámosító krémek, sebszélösszehúzó folyadékok és az Ön által említett intelligens kötszerek. A megfelelő sebkezelő szerről egyeztessen édesapja háziorvosával. Antidecubitus matrac beszerzését is javasolnám, melyet bérelhet is, ha nem kívánja megvenni. Elengedhetetlen továbbá a folyamatos mobilizálás, óránkénti forgatás az ágyban és ha édesapja állapota engedi, akkor naponta többször ültessék ki karosszékbe, valamint ügyeljenek édesapja megfelelő, tápanyagokban gazdag étrendjére. Mihamarabbi gyógyulást kíván a Nurse csapata!
    Tisztelt Érdeklődő! Tapasztalataink szerint minden ember rehabilitációjában a saját környezete segít a legjobban. Amennyiben úgy döntenek, hogy hazaviszik, nagyon lényeges, hogy már előre szervezzenek le mindent, ami az Anyósa ápolásához szükséges, már a kórházból kiérkezése előtt, hogy nehogy az ápolási eszközök hiánya miatt még romoljon az állapota. A kezelőorvosával javasoltatni kell az ingyenesen igénybe vehető gyógytorna kezeléseket, amit a háziorvos tud elrendelni. Havonta lehet igénybe venni egy betegnek 14 vizitet, ami hosszabbítható legfeljebb 3 alkalommal, de az első időszakban érdemes, hogy naponta foglalkozzon az anyósával gyógytornász. Bárhogyan is döntenek, javaslom, hogy döntésüket beszéljék meg a háziorvosával is, hogy rendszeresen tudja látogatni anyósát, ha netán állapot változás állna fel, akkor tudjon segíteni. További eszközöket is szintén érdemes előre beszerezni, természetesen az állapottól függően, pl. ha inkontinencia van, akkor a pelenkát is a kezelőorvossal kell javasoltatni, amit szintén a háziorvos tud majd felírni. Meg kell nézni, hogy otthon milyen ágya van, mert ha nagyon alacsony és lapos, akkor átmenetileg érdemes kicserélni egy elektromos kórházi ágyra, ami elektromosam emelhető, süllyeszthető, a háttámla is emelhető, és kapaszkodó, meg oldalrács van rajta, amik segítik a mozgásban. Ilyen ágyakat lehet bérelni, vagy a Máltai Szeretetszolgálattól igényelni kedvezményesen. Érdemes továbbá kerekes szoba wc-t is beszerezni, aminek segítségével könnyebben megoldható a fürdés, íg könnyebben el tudja végezni az ürítési szükségleteit, természetesen segítséggel. érdemes a fürdőszobát is megnézni, hogy milyen lehetőségek vannak, ha kád van, akkor kifordítható kádülőkét javaslok, de az első időszakban még a szoba wc segítségét javaslom a higiéniás szükségleteinek kielégítésében. Nagyon lényeges, hogy rögtön az elején ne terheljék túl fizikailag, de érdemes egy napi programot felállítani, hogy ne feküdjön egész nap az ágyban. Az első időszakban, amíg nem tudja ellátni saját magát, addig semmi esetre se hagyják magára, mindenképpen 24 órás felügyeletet javasolnék, Törekedjenek arra, hogy fokozatosan egyre több feladatot lássanak el együtt, majd akár önállóan, még akkor is, ha ezek elvégzése nagyon lassan megy. 24 órás vagy rövidebb időtartamú felügyelet megszervezésében vagy további kérdéseivel, tanácsokért javaslom, hogy forduljanak munkatársaimhoz további segítségért. Tisztelettel: Ferencz Rita
    Kedves Kérdező! A leírtak alapján mindenképpen javaslom a Sudocrem-et vagy a Mediflur-t megelőzésképpen, azonban hámhiány esetén csak a Sudocrem javasolt. A rend kedvéért mindnképpen javasolnám, hogy a háziorvossal vegyék föl a kapcsolatot és nézessék meg vele a beteget, hogy milyen gyógymódot javasol. A mi tapasztalataink szerint a krémek alkalmazása mellett nagyon fontos, hogy 1-1, 5 óránként mozgassuk meg a beteget és fordítsuk át másik oldalára vagy lehetőség esetén ültessük ki, hiszen ezáltal a nyomáspontokat tehermentesíthetjük és szükség esetén a családdal egyeztessen arról, hogy kompesszoros decubitus matracot szerezzenek be (AKS II vagy 200, Russka 2000, 2500 vagy 3000). Ezen anti decubitus matracokkal és a mozgatásokkal, forgatásokkal, krémek alkalmazásával akár teljes gyógyulást is el lehet érni. Amennyiben esetleg van lehetőség, úgy szerezzenek be a fentieken túl anti decubitus párnákat (kör, U-alakú, stb), melyek alkalmazásával elkerülhetjük pl a fejen, sarkakon a felfekvések kialakulását. Remélem, hogy hasznos információkkal tudtam ellátni Önt. Tisztelettel: Ferencz Rita
    Kedves Érdeklődő, köszönjük, hogy megtisztelte cégünket levelével. Mi egy házi ápolási cég vagyunk, főként ebben tudunk Önnek segíteni, amennyiben rehabilitációs intézetben nem sikerülne elhelyezni. Otthonápolás keretében lehetőség nyílik a szakápolásra, gondozásra, valamint gyógytornára és logopédia kezelésre, amire apósának nagy szüksége lehet. Mi vállalni tudjuk a napi egy órától, napi 24 órás ápolást, valamint gyógytornászt is tudunk apósának biztosítani. Ha az apósa állapota nem igényli a kórházi kezelést, akkor ezeket a lehetőségeket tudjuk ajánlani. További információért kérem hívja irodánkat hétköznap 8-18 óra között a 061/4130327 telefonszámon és javaslom keresse fel weboldalunkat www.nurse.hu-n. Jó egészséget kívánunk! A Nurse csapata
    Kedves Érdeklődő, cégünk köszönettel vette érdeklődését. Azt tudom mondani, sajnos ezek a tünetek ilyen betegség során előfordulnak, a rohamok számát megfelelő gyógyszerbeállítással lehet csökkenteni, de házi ápolási cég révén ebben mi nem vagyunk kompetensek. Az otthonápolásban cégünk tud Önöknek segítséget nyújtani, amennyiben szakember segítségét szeretnék igénybe venni a kritikus időpontokban. Tudnám továbbiakban ajánlani 24 órás bentlakásos ápolást, így nagypapája mellett 24 órában lenne egy gondozó és úgy gondolom sok terhet le tudna venni Önről.
    Tisztelt Uram! Azt javaslom, hogy már a kórházban az édesapja állapotának alakulása függvényében kérjen otthoni ellátáshoz eszközöket, melyek vény ellenében olcsóbban beszerezhetőek gyógyászati segédeszköz boltokban (állapottól függően WC magasító, kerekesszék, Kifordítható kádülőke, Szoba WC vagy WC szék, rollátor, járókeret, stb), ezen felül szükség esetén kérje a kezelőorvostól, hogy a zárójelentésre írja rá, hogy gyógytornát, fizikoterápiát, gyógymasszázst vagy egyéb szakfeladatokat igényel, hiszen a háziorvos ezek alapján tudja elrendelni a területileg illetékes ápolási szolgálatnál a szükséges ellátást. A szakfeladatok OEP finanszírozott igénylése kapcsán háziorvosukkal egyeztessenek, és akár indokolt esetben a 14 alkalom OEP finanszírozott vizit után további 3 x 14 alkalommal meg lehet hosszabbítani az ellátásokat. Amit talán a legfontosabbnak tartok az az, hogy Ön és a családja a legnagyobb szeretettel és türelemmel forduljanak édeasapjához, mert igen nagy mértékben segíthet az állapota javulásában, ha családja szerető közelségében van, ha beszélnek hozzá, hiszen minden bizonnyal hallja, amit Önök mondanak neki. Én azt javaslom Önnek, hogy miután stabilizálták a kórházban az édesapja állapotát és valamilyen formában (akár családilag) meg tudják oldani az ő otthoni felügyeletét, mindenképpen hozzák haza, hiszen a kórházban nem tudnak a stbilizálást követően lelki és pszichés irányban támogatást nyújtani, sőt sajnos számos esetben azt tapasztaljuk, hogy kellő gondoskodás híján romló tendencia mutatkozik az ellátásra szoruló családtagunknál. Ha tudok esetleg Önnek segíteni akár csak további tanácsokkal, javaslatokkal, kérem, jelezze az adatlapon található elérhetőségeink valamelyikére! Tisztelettel: Laskovics Gergely Nurse Háziápolási Szolgálat
    Tisztelt Hölgyem! Az édesanyja otthoni ellátása a leírtak alapján talán azért tűnhet a legnehezebbnek, hiszen az édesanyja - minden bizonnyal a sérülés következtében - nem közreműködő, ahogy orvosi körökben nevezik az ilyen állapotot. A leírtak alapján feltételezem, hogy egy olyan blokk alakulhatott ki az édesanyjában, mely korlátozza őt a beszédben, mozgásban, egyéb funkciókban. Ezt a blokkot nem csak gyógyszerekkel, hanem egyéb módokon is oldani lehet. A gyógytorna kezelésekkel kapcsolatban mindenképpen az a javaslatom, hogy egyeztessenek ismételten a háziorvosukkal, mert indokolt esetben a 14 alkalom OEP finanszírozott vizit után további 3 x 14 alkalommal meg lehet hosszabbítani az ellátásokat. Amennyiben nem járnak sikerrel, úgy célszerű lenne ismételten felkeresni a kezelőorvost, mert a problémát okozhatja az is, hogy ő csak 10 alkalmat javasolt az édesanyja ellátása kapcsán. Amennyiben ez valóban így van, a háziorvos saját hatáskörben nem rendelhet el gyógytorna kezeléseket, tehát szükséges a szakorvosi javaslat ismét. Amit még tudok Önnek javasolni, hogy Ön és a családja továbbra is szeretettel és türelemmel forduljanak hozzá, mert igen nagy mértékben segíthet az állapota javulásán, ha családja szerető közelségében van, ha beszélnek hozzá, hiszen minden bizonnyal hallja, amit Önök mondanak neki. Ezen túl természetesen az édesapjára nagy szerep hárul azzal, hogy a mindennapokban az édesanyja napi ellátását, pelenkázását, stb végzi. Mivel eléggé korlátozott módon van lehetőségünk levélben értekezni, ezért azt javaslom, hogy keressen meg telefonon és szívesen egyeztetek Önnel a további kérdéseiről, vagy akár munkatársaim is szívesen adnak tanácsot Önnek. Én a magam oldaláról most akár azt is fel tudom ajánlani, hogy az édesanyját megnézem a hétvégén és próbálok segíteni neki, ha Önöknek is megfelel. Ha gondolja és nem vagyok tolakodó, megadom Önnek az e-mail címemet és elérhetőségemet arra az esetre, ha úgy látják, hogy segíthetek, hiszen Eger környékén tartózkodom. Laskovics Gergely 06 1 413 03 27 [email protected]
    Tisztelt Kérdező! Az Ön által vázolt probléma ebben a korban sajnos meglehetősen gyakori. A levelében nem említi, hogy édesapja szed-e valamilyen vízhajtó gyógyszert. Amennyiben igen, abban az esetben azt tudnám tanácsolni, hogy a vízhajtó bevételét igazítsák úgy, hogy lehetőség szerint ne a késő esti órákban, inkább reggel vagy kora délután vegyék be. Érdemes esetleg kipróbálniuk, hogy az esti időszakban csökkentik a bevitt folyadék mennyiségét, természetesen odafigyelve arra, hogy ez ne vezessen kiszáradáshoz. Mindenképpen azt javaslom, hogy az utolsó folyadékfogyasztás a lefekvési idő előtt legalább 2-3 órával korábban legyen. Célszerű arra is odafigyelniük, hogy az utolsó elfogyasztott ital ne kávé, tea vagy gyümölcslé legyen, hiszen ezeknek mind vízhajtó hatásuk van. Én mindenesetre sokkal inkább a pszichés oldalra helyezném a hangsúlyt, hiszen az édesapja vélhetően azért sem használja ki a pelenkát, mert tisztában van azzal, hogy Ön úgyis felkel hozzá, és kényelmesebb kacsába vagy wc-be vizelni, mint egész éjszaka a nedves pelenkában feküdni. Bár egyszerűbb megoldásnak tűnhetne, ám mégsem javasolnám, hogy katéterrel oldják meg a felvázolt állapotban az édesapja éjszakai vizelési problémáját, hiszen ezzel az önellátás ezen funkcióját is elvennék tőle. Feltételezem, hogy a rövid alvások miatt Önnek rendkívül megterhelő lehet édesapja éjszakai felügyelete, amitől akár ingerültebb, türelmetlenebb lehet az ember. Én nagyon fontosnak tartom, hogy az édesapjával igyekezzen megértő lenni, hiszen nehéz lehet elfogadnia, hogy az időskori problémák megnehezítik az életét. Próbálja vele lehetőség szerint megértetni, megbeszélni, hogy Önnek rendkívül megterhelő az éjszakánként többszöri felkelés és a pelenka használata jelentősen megkönnyíthetné az Ön mindennapjait. Bár minden részletet nem írt le az édesapjával kapcsolatban, remélem hogy a tanácsaim megkönnyítik az éjszakáikat.
    Kedves Hölgyem! Minden idős ember teljesen másképp éli meg az elmúlást. Az édesapja minden bizonnyal úgy érzi, hogy az a cél, feladat, ami eddig ehhez a földi élethez kötötte, már elvégezte. Valószínű ez az oka annak, hogy egyre közönyösebb a világ dolgaival szemben, nem találja a helyét, az életcélját, és többek között ennek köszönhetően a szervi problémái is kezdenek úrrá lenni rajta. Már nem érzi azt, hogy küzdenie kell céljaiért, átvitt értelemben az életéért. Olyan esetekben, amikor hozzátartozónk élete utolsó fázisában nem fogad el segítséget, sőt - az Ön által leírtak szerint – édesapja Önt eltaszítja magától, összefüggésben lehet azzal, hogy szeretné Önt felkészíteni arra az időszakra, amikor Ő már nem lesz. A negatív elfordulása a világtól annyit jelent, hogy már nem érzi, hogy az itteni lét igazán tud még neki nyújtani valamit, és ezáltal könnyedén itt tudja hagyni e világot. Amit egy szerető család tehet egy ilyen esetben meglátásom és tapasztalatom szerint, hogy bebizonyítják iránta és egymásért érzett szeretetüket azzal, hogy lehetőség szerint figyelembe veszik az ő kívánságait, és ezzel biztosítják, hogy édesapja nyugodtan el tudjon menni e világból, amikor ennek eljön az ideje. Azt javaslom tegyenek meg érte mindent lehetőségükhöz mérten, amire szüksége van, és legyenek mellette, akár a háttérben arra az esetre, ha lelkileg szüksége van Önökre. A szeretetüket nem csak a fizikai gondoskodással, de szellemi, lelki gondoskodás révén is ki tudják fejezni. Amennyiben úgy érzi, imádkozzanak együtt, forduljanak a Jóistenhez úgy, hogy fogalmazzák meg saját szavaikkal és köszönjék meg az együtt töltött szép éveket és kérjenek bölcsességet a helyzetük kezelésére és az édesapjának kevés szenvedést a következő időszakra.
    Tisztelt Hölgyem! Tapasztalataim szerint nem minden esetben érdemes az otthoni gondozás, felügyelet mellett letenni a voksunkat, azonban a hozzátartozók igényei illetve az egyéb körülmények családonként eltérnek. Vannak, akik szívesebben tudják beteg családtagjukat otthoni körülmények között, mások biztonságosabbnak látják az időaotthoni ellátást. Az én meglátásom szerint az édesanyja ellátásához célszerű lenne első körben a háziorvosához fordulni és amennyiben esetleg szakápolást indokló feladatokat (sebkezelés, infúziózás, katéterezés, stb) is kell végezni, úgy napi 1 alkalommal havonta 14 alkalommal TB által finanszírozott viziteket lehet igényelni szakápolást végző szolgálattól (az orvosának tudnia kell, hogy melyik szolgáltató az illetékes azon a településen, ahol édesanyja lakik), és ez szakorvosi javaslattal hosszabbítható évente további három alkalommal. Tapasztalataim szerint a szolgálatoknál lehet igényelni, hogy az elrendelt alkalmakon és időtartamon felül szükség esetén néhány órára önfinanszírozó formában járjanak ki és segítsenek be az édesanyjának. Másik lehetőségként háztartási, alapellátási (gondozási, felügyeleti) feladatokra javasolnám az önkormányzat segítségét, akik szociális alapon tudnak segítséget nyújtani munkanapokon. Úgy gondolom, hogy az édesanyja ellátásában e két alternatíva már megoldást nyújthat Önöknek. Amennyiben ezeket a lehetőségeket nem tudják elérni, önfinanszírozó formában tudnak még segítséget kérni szolgáltatóktól akár 24 órás ottlakásos felügyeletet igényelve. Az ottlakásos felügyelet során általában egy gondozó látja el az édesanyját, és házvezetői feladatokat lát el folyamatosan és – a feladatok nehézségének függvényében - általában 4 hetente váltják egymást. Ilyen típusú szolgáltatást akár társaságunk is tud biztosítani az ország bármely részén. Amennyiben további kérdései merülnek föl vagy tanácsokra van szüksége, kérem forduljon hozzánk e-mail-ben a [email protected] címen vagy telefonon a 06 1 4130327-es számon! Köszönöm.
   • Hirdetések
   • Kiemelt témák
   • Hirdetés