• Dr. Papos István

    Urológus

    2185

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Urológus

    Bemutatkozás:


    1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.    Kiemelt szakterülete:

    laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek    Szakvizsga:

    1993 urológia    Társasági tagságok:

    Magyar Urológus Társaság

    Európai Urológus Társaság    Munkahelyek:

    1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

    1989-     SZTE Urológiai Klinika

    Stefánia Klinika

    Kamilla Egészségcentrum

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
    Azt gondolom, hogy mivel nem akut esetről van szó, mindenképpen előzetesen urológiai szakrendelésen jelentkezzen, ottani vizsgálat majd eldönti, hogy egyáltalán szükség van-e urodinámiás vizsgálatra.
    Azt gondolom, hogy panaszával nőgyógyász kollégához forduljon, ő fogja megállapítani, hogy valóban szükséges-e bármilyen beavatkozás.
    Biztos nem tesz jót az ilyen "prosztatamasszázs", bizony könnyen sérülést okozhat. Valószínűleg maradandó károsodás nem történt
    Nagy valószínűséggel bakteriális fertőzésről lehet szó, ez esetben antibiotikus kezelés szükséges. Mindenesetre keressen fel urológiai szakrendelést.
    Gyulladásos vagy daganatos betegséget jelezhet. Mindenképpen jelentkezzen vizsgálatra!
    Amennyiben a panaszok továbbra is fennállnak, kontroll vizsgálatra nyugodtan jelentkezzen az urológus kollégához. Amennyiben prosztatagyulladás okozza a panaszokat, annak kezelése több hetet is igénybevehet.
    Ne gondolkozzon, hanem mindenképpen forduljon urológushoz, ahol kizárhatják a szervi eltérést és megfelelő gyógyszeres kezeléssel segítenek a panaszain.
    Mindenképpen javaslom az ismételt urológiai vizsgálatot esetlegesen fennálló prosztatagyulladás irányába.
    Mindenképen hólyagtükrözés elvégzése javasolt.
    Nagy valószínűséggel herevisszértágulatról van szó. A heréje nem fog elsorvadni.
    A tesztet minél hamarabb érdemes elvégeztetni. Az fertőzés esélye magas, amennyiben a hölgy valamilyen nemi úton terjedő betegség kórokozóját hordozza.
    Kép híján nehéz megmondani mire gondol, de nagy valószínűséggel a bőr faggyúmirigyek túlműködése okozta bőrelváltozásról lehet szó.
    Az esetleges elzáródás igen nehezen korrigálható, a sikerráta 20% alatti, ezért javasolják inkább a mikrosebészeti herebiopszia kapcsán szerzett spermiumokkal történő megtermékenyítést.
    A leírt tünetek más betegségben is előfordulnak (főképp endokrin kórképekben), abszolút nem specifikusak májcirrhosisra. Ez utóbbit tulajdonképp az ultrahangos kép sem támasztja alá, ahogy a fibroscan sem.
    Urológiai szakrendelésen fizikális vizsgálatot követően receptre fogják felírni a megfelelő gyógyszert, amennyiben az szükséges