• Dr. Papos István

        Urológus

        2279

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.



        Kiemelt szakterülete:

        laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek



        Szakvizsga:

        1993 urológia



        Társasági tagságok:

        Magyar Urológus Társaság

        Európai Urológus Társaság



        Munkahelyek:

        1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

        1989-     SZTE Urológiai Klinika

        Stefánia Klinika

        Kamilla Egészségcentrum

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        A bal here általában normális esetben is kissé lejjebb helyezkedik el mint a jobb. Az ön által tapintott elváltozás nagy valószínűséggel Here-visszértágulat A pontos diagnózis céljából javaslom hogy keressen fel urológia szakrendelésT.
        Előfordulhat hogy a vizelet üledék vizsgálata baktériumot mutat, de a tenyésztés negatív. Ez az eset akkor adódhat, ha a vizelet üledék vizsgálata során használt pohár előzetesen szennyezett volt.
        A vizelet leletek alapján húgyúti infekció valószínű a panaszok hátterében. Javasolt vizelettenyésztés elvégzése.
        1. A hólyag katéter nem befolyásolja a gyógyszer kiürülését. 2. A korábban meglévő húgyúti fertőzés következménye 3. A dupla J katéter hólyagban lévő vége iritálhatja a hólyagot, ez okozhat fájdalmat vagy diszkomfort érzést. 4. Amennyiben akut teendő nincs, akkor valóban jobb megvárni a vizelet tenyésztés eredményét az antibiotikum kezelés megindítása előtt. 5. A vizeletben meglévő fehérvérsejt legtöbbször húgyúti fertőzés jele.
        A közepes súlyok emelése és a biciklizés nem tilos. A napon való tartózkodás, amennyiben az nem túlzott, szintén nem tiltott.
        Azt gondolom, hogy prosztatagyulladás, és a lágyéksérv közösen felelősek a panaszokért. Javaslom, hogy egy urológusban bízzon meg és vigye végig a kezelést, ami akár több hetet is igénybe vehet. Csak türelemmel és kitartó kezeléssel lehet a krónikus prosztatagyulladást meggyógyítani.
        Az ilyen gyógyszerek vénykötelesek, és mindenképpen urológiai vizsgálatnak kell megelőznie felírásukat.
        A fájdalom nyilvánvalóan nincs összefüggésben a korábbi műtéttel. Ha visszamegy kontrollra, akkor a doktor úr pontosan tudni fogja, hogy mit kell megvizsgálnia.
        A legnagyobb megnyugtatást az jelentené, ha urológiai szakrendelésre menne megvizsgáltatni magát! Látatlanban nehéz diagnózist mondani.
        Az ondó bakteriummal fertőzött, megfelelő antibiotikum választáshoz adott segítséget a lelet.
        A Clostilbegyt az emelkedett prolaktin szint helyreállításátcélozza. A proviron szedése az ön eseében ellenjavallt, hiszen ez egy tesztoszteront potló tabletta, és nem segíti a spermiumképződést, sőt az ellenkező hatást válthatja ki.
        Nem kellene 2 hónappal a műtét után ilyen panasznak előfordulni. Lehetséges húgyúti infekció a panaszok hátterében, de a maradék prosztata gyulladásos folyamata is okozhat hasonló panaszokat. Amennyiben panasza nem múlik ismételt urológiai vizsgálat elvégzése javasolt.
        A makk gyulladása okozza a tüneteket. Kamillázás és Betadin kenőcs használata javasolt.
        Kissé alacsonyabb a spermiumszám és a normál alakok aránya, de a progresszíven mozgó spermiumok aránya jó.
        Fizikai kímélet javasolt. A szex nem kizárt, lehetséges.