• Dr. Papos István

        Urológus

        2401

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.



        Kiemelt szakterülete:

        laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek



        Szakvizsga:

        1993 urológia



        Társasági tagságok:

        Magyar Urológus Társaság

        Európai Urológus Társaság



        Munkahelyek:

        1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

        1989-     SZTE Urológiai Klinika

        Stefánia Klinika

        Kamilla Egészségcentrum

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        Antibiotikum szedését semmiképpen nem javaslom. 1x1 Utipro, 2x1 Diflam szegése javasolt. A tünetek megszűnése után 1x1 Urovaxom szedése javasolt 3 hónapon át a húgyúti fertőzés visszatérésének megelőzésecéljából.
        A heretáji dyscomfortérzést számos dolog okozhatja, nagy valószínűséggel az ön esetében arról lehet szó, hogy a here "megnyomódhatott". Amennyiben a panaszok tartósan fennállnak akkor mindenképpen javaslom az urológiai vizsgálatot esetleges egyéb ok kizárása céljából.
        Nagyon fontos a bő folyadékfogyasztás, a fenti gyógynövényeken kívül hasznos lehet az Urzinol szedése napi 3x1 adagban. Az antibiotikum folyamatos szedését nem javaslom. Fontos lenne a normál hüvelyi baktériumflóra helyreállítása is.
        A gyógyszer abbahagyása után az Ön által leírt panaszok megszűnnek néhány héttel a gyógyszer abbahagyását követően.
        Ugyanazt tudom megerősíteni, mint az operáló orvos mondott, jelentkezzen kontroll vizsgálatra a kezelőovosnál a sérvháló ellenőrzése céljából.
        A heretáji fájdalomnak számos oka lehet. Az urológiai szakrendelés abban az esetben a járványhelyzet alatt is felkereshető, ha a panaszok nem múlnak.
        Semmilyen gyógyszer szedése mellett nem tanácsos, illetve nem egészséges az alkohol fogyasztása. Olyan esetekben, amikor a leírat nem tiltja, kis mennyiségű, főleg nem tömény alkohol fogyasztása nem ellenjavallt.
        Az aranyeres panaszoknak nincs köze a véres ondó megjelenéséhez. Prosztatagyulladás okozhat ilyen panaszokat, amint lehetőség van rá, keressen fel urológiai szakrendelést.
        1 hétig javasolt ilyen esetben viselni a visszarakott katétert. Amennyiben valóban csak az oedema okozza a vizelési nehézséget, akkor ez megoldja a vizelési problémát. Ha továbbra is fennáll a vizelési nehézség, ismételten keresse fel az operáló orvost!
        Valószínűleg a korábbi műtét maradványát érzi, de javaslom urológiai vizsgálat elvégzését (ennek keretében akár here ultrahangvizsgálat elvégzését is)
        Valószínűleg az óvszerhasználat zavarja meg merevedést, szervi gond nem valószínű.
        Javasolt hasi CT vizsgálat elvégzése az elváltozás pontosabb megítélése céljából.
        Az elmondott panaszok lezajlott mellékheregyulladásra utaltak. Viszont a merevedési panaszokkal ez nincs összefüggésben. Amennyiben most is vannak merevedési panaszai, akkor urológiai vizsgálatra jelentkezzen az ok tisztázása céljából!
        Valószínűleg Here-visszértágulatról lehet szó, de mindenképpen javasolt urológiai vizsgálat.
        A panaszok krónikus prosztatagyulladásra utalnak. Ismételten keressen fel urológiai szakrendelés, a vizsgálat elengedhetetlen része a prosztata vizsgálata is!
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés