• Dr. Papos István

    Urológus

    2487

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Urológus

    Bemutatkozás:


    1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.    Kiemelt szakterülete:

    laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek    Szakvizsga:

    1993 urológia    Társasági tagságok:

    Magyar Urológus Társaság

    Európai Urológus Társaság    Munkahelyek:

    1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

    1989-     SZTE Urológiai Klinika

    Stefánia Klinika

    Kamilla Egészségcentrum

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
    Kötözni már nem kell, a kamillázást folytassa és használjon Betadin kenőcsöt!
    A penis nagysága nem növelhető, ez alkati adottság. A szexuális élet szempontjából a merev állapotban lévő nagyság számít. 12 cm-es nagysággal is élhet mindkét fél számára kielégítő nemi életet.
    Ettől nem lesz tüdőembólia. Venoruton vagy Lioton gél használata javasolt.
    Nagy valószínűséggel egy betrombotizált kis érről lehet szó.
    Nagy valószínűséggel hímvessző rostos tokjában lévő hegesedésről vagy meszesedésről lehet szó, de urológiai vizsgálatra mindenképpen jelentkezzen.
    A Klinefelter szindróma nevű rendellenességre gyakran a sikertelen gyermekvállalást követő meddőségi vizsgálat derít fényt. A férfi meddőség kb. 5%-a kromoszomális okokra vezethető vissza, és ezek kétharmad részét a nemi kromoszómák rendellenessége alkotja. Mivel a Klinefelter-szindróma esetében a herék fejletlenek, így a férfi nemi hormonok csak csökkent mértékben termelődnek, a spermiumok képződése pedig hiányzik, vagy nagyon súlyosan károsodott.A szindrómával élő férfiak termékenysége igen alacsony, mert a rendellenesség miatt a hímivarsejtek termelődése szinte teljesen lecsökken. Mindamellett bizonyos speciális módszerrel el lehet távolítani 1-1 érett spermiumot a beteg heréjéből. Ha ezt az orvos a petesejtbe bejuttatja, és az így megtermékenyített sejtet a partner méhébe beülteti, akkor terhességet is elő lehet idézni! Javaslom, hogy keressen fel speciális andrológiai centrumot!
    Húgyúti fertőzés lehet a panaszok hátterében, urológiai szakvizsgálat javasolt.
    A menstruáció ezektől a gyógyszerektől nem késhet. A hasi duzzanatot nem magyarázza a kis vesekő, gasztroenterológust keressen fel esetleges emésztőszervi betegség kizárása céljából.
    Azt nem tudom megmondani, hogyan maradhatott fenn a tampon. Ha önnek és a barátjának sincs semmilyen tünete, akkor nem kell aggódnia.
    Valószínűleg a panaszok összefüggenek prosztatabántalommal, lehet, hogy krónikus prosztatagyulladás áll a panaszok hátterében.
    Doppler-Ultrahang vizsgálattal lehet ellenőrizni a here keringését. A vena saphena tágulat és a torsio testis között nincs összefüggés.
    Az emelkedett PSA a prosztata megbetegedésére utalhat, de nem jelent feltétlenül rákot. Urológiai szakrendelésen jelentkezzen.
    Nem gondolom, hogy rosszul lenne rögzítve a here. a here keringéséről a Doppler ultrahangvizsgálat ad felvilágosítást, az MRI erre nem alkalmas.
    Valószínűleg szimpla felfázásról van szó. 3x1 Urzinolt szedjen bő folyadékfogyasztás mellett.
    A kamillával naponta 3x áztassa a sebet. Betadint ezt követően alkalmazza. Egyéb nem kell a kezeléshez.
   • Hirdetések
   • Kiemelt témák
   • Hirdetés