• Dr. Papos István

        Urológus

        2327

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.



        Kiemelt szakterülete:

        laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek



        Szakvizsga:

        1993 urológia



        Társasági tagságok:

        Magyar Urológus Társaság

        Európai Urológus Társaság



        Munkahelyek:

        1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

        1989-     SZTE Urológiai Klinika

        Stefánia Klinika

        Kamilla Egészségcentrum

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        Ezek teljesen ártalmatlanok. Eltávolításuk eléggé nehéz, megszűntetni gyógyszeresen nem lehet.
        Javaslom, hogy urológiai szakrendelést keressen fel a probléma okának tisztázása céljából!
        Javaslom a béta HCG vizsglat megismétlését. Amennyiben a hereUH vizsgálat eltérést nem mutatott, nem kell aggódnia.
        Ez alapján nehéz megmondani, hogy mi okozhatja a problémát. Amennyiben tartósan fennáll a probléma, mindenképpen jelentkezzen urológiai vizsgálatra.
        A makk peremén akár több sorban is előfordulhatnak apró pöttyök. Ezek a kiütések teljesen normálisak, nem fertőzőek, így nem is kell foglalkozni velük.
        Javaslom hogy az együttléteteket követően mindenképpen ürítse ki a hólyagját, igyon bőven folyadékot és 1 tabletta Urzinolt vegyen be.
        Az ondó mennyiségét, állagát, távozásának sebességét számos tényező befolyásolja, az ön által elmondottak nem tekinthető kórosnak.
        A seb nagy valószínűsége pár napon belül be fog gyógyulni. A teljes gyógyulásig mindenképpen kerülni kell az együttlétet, még óvszerrel is.
        A HPV vírus a partner részére átadható, és amennyiben nincs védelem ellene, komoly betegségeket is okozhat. A HPV vírus elleni oltásnak 26 éves kor felett is van értelme. Természetesen gyermeknemzésnek nincs akadálya.
        Nyilvánvaló gyulladásos betegségről van szó, de hogy pontosan mi lehet az ok, annak megállapítására személyes vizsgálat szükséges.
        Lehet hogy valóban csak erről van szó, de ha tartósan fennáll a panasz, mindenképpen jelentkezzen urológiai szakrendelésen, hiszen akár gyulladás, vagy részleges herekocsány csavarodás is okozhat hasonló panaszt.
        Amennyiben az ultrahang vizsgálat nem mutat tágulatot a vesében, akkor felesleges a kontrasztanyagos röntgenvizsgálat elvégzése. Csecsemőkorban gyakori a spontán javulás.
        Az eredmény azt mutatja, hogy a progresszíven mozgó spermiumok száma kissé alacsonyabb, Profertil vagy FER14 vitamin szedése javasolt 3 hónapig.
        A cigaretta elhagyása mindenképpen jótékony hatású a merevedésre is.
        A cigarettázás az erek károsítása révén okozhat merevedési zavart. Ez lassan, fokozatosan, évek alatt alakul ki. Az időnként jelentkező és magától megoldódó merevedési zavar hátterében inkább pszichés ok állhat.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés
      • Infografika és videó