• Dr. Papos István

        Urológus

        2226

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.



        Kiemelt szakterülete:

        laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek



        Szakvizsga:

        1993 urológia



        Társasági tagságok:

        Magyar Urológus Társaság

        Európai Urológus Társaság



        Munkahelyek:

        1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

        1989-     SZTE Urológiai Klinika

        Stefánia Klinika

        Kamilla Egészségcentrum

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        Lehet a gyógyszerszedés következménye is, de a magas vércukor szint sem tesz jót a merevedésnek. Amennyiben a gyógyszerek kihagyása után is vannak panaszok, urológiai vizsgálat és kezelés javasolt.
        A rövid fitymafék kis ambuláns műtéttel orvosolható, kenőcs nem segít.
        A "gyenge" eredményt fertőzés okozhatja. Javasolt ondó tenyésztés elvégzése, célzott antibiotikus kezelés, majd ezt követően 3 hónappal kontroll spermiogram.
        Tekintettel arra, hogy a jobb vese üregrendszeri tágulata a forgási rendellenesség része, és minimális, műtéti megoldásra nincs szükség.
        1. A pyelon normálisan nem mérhető 2. Ha panaszokat okozó megnagyobbodás, vagy szűkület okozta tágulatról van szó. 3. Időszakos kontroll javasolt.
        Mindenekelőtt egy kontroll húgycsőtûkrözésre volna szükség az esetleges húgycsőszűkület kizàrása céljából. Az esetleges teendőkről ezt követően lehet nyiltkozni.
        Valószínűleg relatív fitymaszűkületről van szó, A makk alján lévő elváltozásról látatlanban nem tudok nyilatkozni.
        Javasolt vizelettenyésztés és vese ultrahangvizsgálat elvégzése.
        Valószínűleg a mùtét során a kollaterális ereket nem látták el, (ez laparoszkópos műtét esetén nem is lehetséges) Kontroll vizsgálatra jelentkezzen a kezelőorvosnál!
        A negatív kontrollig használjon óvszert, vagy ne éljen nemi életet!
        Osztom a többi kolléga véleményét, nem gondolom kezelendő elváltozásnak, valóban a vérbőség okozhatja, hogy az elszíneződés erekció esetén intenzívebb. Az biztos, hogy nem rákról van szó
        Javaslom az urológiai vizsgálatot, mely alapján megmondható, hogy fennáll-e a herecsavarodás veszélye.
        Mindenképpen orvosi vizsgálat szükséges, mely tisztázhatja a panaszok hátterét. Minden más esetleges megoldásról csak ennek birtokában lehet nyilatkozni.
        A katéter nyilván nehézséget jelent a nemi életben és az ondó eltávozását is nehezíti. Nyilván a szexuális együttlét, közösülés nem kivitelezhető.
        A műtétet követően pontosan megmondják majd,milyen kötés szüksges. Érdemes leborotválni az egész fanszőrzetet. Nem javasolt nemi élet a gyógyulásig. Relatív fitymaszűkület esetén csak akkor javasolt a körülmetélés, ha az zavaró, vagy panaszt okoz.