• Dr. Papos István

        Urológus

        2448

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Urológus

        Bemutatkozás:


        1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.



        Kiemelt szakterülete:

        laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek



        Szakvizsga:

        1993 urológia



        Társasági tagságok:

        Magyar Urológus Társaság

        Európai Urológus Társaság



        Munkahelyek:

        1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

        1989-     SZTE Urológiai Klinika

        Stefánia Klinika

        Kamilla Egészségcentrum

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
        Nem valószínű, hogy a tabletta okozta a panaszt.
        Az ultrahangon leírt elváltozás, melyet a hólyagtükrözés nem igazolt, nagy valószínűséggel csak a nem kellően telt hólyag okozta műtermék. Ez biztos nem okozza a panaszait. Javasolt ismételt nőgyógyászati vizsgálat.
        A lelet nem utal sem cisztára, sem daganatra, ezek az ultrahangvizsgálattal nagy biztonsággal kizárhatóak.
        Ezek a tesztek egészségügyi intézmények számára vannak kifejlesztve, nem otthoni használatra. Használatuk laboratóriumi körülményeket és egészségügyi hozzáértést igényelnek!
        Amennyiben járt urológusnál, akkor biztos lehet benne, hogy a heredaganat kizárható. Az elmondottak alapján a here visszereinek tágulata okozhatja a jelenséget. Amennyiben bizonytalan, here ultrahangvizsgálat segíthet a pontos diagnózis felállításában.
        A leleten leírt kórokozó nagy valószínűséggel a minta vétel kapcsán került a mintavevő pálcával, hiszen ez a baktérium általában a bőrön található. Javaslom hogy ismételjék meg az ondó tenyésztést
        Amennyiben korábban valóban volt Szifilisz fertőzése, akkor, mindenképpen javasolt bőr és nemi gondozóban személyes vizsgálat.
        A tesztoszteron szint normálisnak mondható. Az ultrahang vizsgálattal észlelt here inhomogenitás önmagában nem jelent kórosat, csak az ultrahang szerkezetre utal
        Kezelje a Betadin ecsetelővel a sebet, és a teljes gyógyulási tilos a szex.
        Amennyiben a vizelettenyésztés negatív volt, akkor a baktérium okozta húgyúti fertőzés kizárható. Számos egyéb eltérés is okozhat vizelési panaszokat illetve alhasi dyscomfortérzést. A szokásos vizsgálaton kívül javasolt hasi-, kismedencei ultrahangvizsgálat elvégzése is.
        Amennyiben a panaszait valóban csak a rövid fityma fék okozza, akkor ennek meghosszabbítása egyszerű bemetszéssel megoldható. Relatív fitymaszűkület esetén circumcisio nyújtja a legjobb kozmetikai eredményt!
        Vízsérv (hydrokele) okozhatja a panaszt. Pontos diagnózishoz természetesen személyes vizsgálat szükséges!
        A TURP nyújtja a legjobb megoldást a várható eredményt és a kockázatokat mérlegelve.
        Ezek a tünetek lehetnek a vesekő távozásának utólagos hatásai. Javasolt bő folyadékfogyasztás, 3x1 Rowatinex szedése.
        Amennyiben a penis görbülete a szexuàlis aktust nem gátolja, zavarja, illetve fájdalommal nem jár, teendőt nem igényel. Egyéb esetben pontosan meg kell határozni a görbület helyét, fokát ( több síkból merev állapotban készített fénykép), illetv az azt kiváltó okot.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés