• Dr. Papos István

    Urológus

    2279

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Urológus

    Bemutatkozás:


    1987-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.    Kiemelt szakterülete:

    laparoszkópos, endoszkópos műtétek, urológiai daganatos betegségek    Szakvizsga:

    1993 urológia    Társasági tagságok:

    Magyar Urológus Társaság

    Európai Urológus Társaság    Munkahelyek:

    1987-1989 SZTE Mikrobiológiai Intézet

    1989-     SZTE Urológiai Klinika

    Stefánia Klinika

    Kamilla Egészségcentrum

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Dr. Papos István legutóbbi válaszai
    A bal here általában normális esetben is kissé lejjebb helyezkedik el mint a jobb. Az ön által tapintott elváltozás nagy valószínűséggel Here-visszértágulat A pontos diagnózis céljából javaslom hogy keressen fel urológia szakrendelésT.
    Előfordulhat hogy a vizelet üledék vizsgálata baktériumot mutat, de a tenyésztés negatív. Ez az eset akkor adódhat, ha a vizelet üledék vizsgálata során használt pohár előzetesen szennyezett volt.
    A vizelet leletek alapján húgyúti infekció valószínű a panaszok hátterében. Javasolt vizelettenyésztés elvégzése.
    1. A hólyag katéter nem befolyásolja a gyógyszer kiürülését. 2. A korábban meglévő húgyúti fertőzés következménye 3. A dupla J katéter hólyagban lévő vége iritálhatja a hólyagot, ez okozhat fájdalmat vagy diszkomfort érzést. 4. Amennyiben akut teendő nincs, akkor valóban jobb megvárni a vizelet tenyésztés eredményét az antibiotikum kezelés megindítása előtt. 5. A vizeletben meglévő fehérvérsejt legtöbbször húgyúti fertőzés jele.
    A közepes súlyok emelése és a biciklizés nem tilos. A napon való tartózkodás, amennyiben az nem túlzott, szintén nem tiltott.
    Azt gondolom, hogy prosztatagyulladás, és a lágyéksérv közösen felelősek a panaszokért. Javaslom, hogy egy urológusban bízzon meg és vigye végig a kezelést, ami akár több hetet is igénybe vehet. Csak türelemmel és kitartó kezeléssel lehet a krónikus prosztatagyulladást meggyógyítani.
    Az ilyen gyógyszerek vénykötelesek, és mindenképpen urológiai vizsgálatnak kell megelőznie felírásukat.
    A fájdalom nyilvánvalóan nincs összefüggésben a korábbi műtéttel. Ha visszamegy kontrollra, akkor a doktor úr pontosan tudni fogja, hogy mit kell megvizsgálnia.
    A legnagyobb megnyugtatást az jelentené, ha urológiai szakrendelésre menne megvizsgáltatni magát! Látatlanban nehéz diagnózist mondani.
    Az ondó bakteriummal fertőzött, megfelelő antibiotikum választáshoz adott segítséget a lelet.
    A Clostilbegyt az emelkedett prolaktin szint helyreállításátcélozza. A proviron szedése az ön eseében ellenjavallt, hiszen ez egy tesztoszteront potló tabletta, és nem segíti a spermiumképződést, sőt az ellenkező hatást válthatja ki.
    Nem kellene 2 hónappal a műtét után ilyen panasznak előfordulni. Lehetséges húgyúti infekció a panaszok hátterében, de a maradék prosztata gyulladásos folyamata is okozhat hasonló panaszokat. Amennyiben panasza nem múlik ismételt urológiai vizsgálat elvégzése javasolt.
    A makk gyulladása okozza a tüneteket. Kamillázás és Betadin kenőcs használata javasolt.
    Kissé alacsonyabb a spermiumszám és a normál alakok aránya, de a progresszíven mozgó spermiumok aránya jó.
    Fizikai kímélet javasolt. A szex nem kizárt, lehetséges.