Dr. Nagy István

Dr. Nagy István

urológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

gyermekpszichológus

Kedves Judit!  
 
Egy kisbabának mindig nehézséget jelent, ha az édesanyjától hosszabb ideig elszakad, különösen az élete első évében. Így biztosan lesznek majd nehézségek, de ha a műtét előtti, és az azt követő időszakban a figyelem teljes, és az anya-gyerek kapcsolat felhőtlen, akkor ennek a kapcsolatnak ez ereje átsegíti majd a babát ezen a hónapon. Nehézségekre számítani kell majd, elképzelhető, hogy a kicsi elutasító lesz, amikor újra meglátja az anyukáját, vagy heves sírásban tör ki. Ez természetes reakció, idővel oldódni fog. A kicsiknél 7-8 hónap környékén jelentkezik az idegenektől való félelem, mindentől félnek, ami nem az anyuka, vagy az általuk már jól ismert közeli családtagok. Ekkor érdemes mellette lenni anyaként. Ez a műtét első időpontja mellett szól. Ugyanakkor ha a második időpontot választja, annak pedig meg van az az előnye, hogy tovább tudja szoptatni a kicsit, ami sokban segíti az egészséges fejlődést. Ezeket a szempontokat is érdemes mérlegelni. A nagymamának már a műtétet megelőző időben sokat kell a kicsivel töltenie, hogy a pótmama szerepet zökkenőmentesen át tudja venni. Illetve az egy hónap alatt érdemes minél több együtt töltött időt biztosítani az anyukával. Ez alatt a hónap alatt az apuka szerepe is kiemelkedő. Ami viszont fontos, Önnek ebben az egy hónapban a fő feladata, hogy a saját gyógyulására koncentráljon, ez a legfontosabb. A kicsinek is úgy tud a legtöbbet segíteni, ha pihen, visszanyeri energiáját, és nem a baba miatt nyugtalankodik!  
 
Minden jót kívánok!  

Puffadás?

A Candida körüli káosz ott kezdődik, hogy a klasszikus nyugati orvoslás szerint a Candida a normál bélflóra része, tehát a székletből való kimutatás nem jelent feltétlenül betegséget. Panaszt csak akkor okozhat, ha a bélflóra egyensúlya felborul (fertőzés, antibiotikum szedése) vagy immunrendszeri gyengeség alakul ki. Ekkor a Candida túlszaporodhat és emésztési zavart okozhat. Véleményem szerint ilyenkor sem a Candida irtására kell törekedni, hanem a bélflóra rendezésére, az immunrendszer erősítésére. Ennek módja pre- és probiotikumok kúraszerű használata (Progastro825) , illetve a rendszeres testmozgás. A szigorú candida-diétával nem értek egyet, bár az kétségtelen, hogy az átlagos étrendünk lényegesen több szénhidrátot tartalmaz, mint amennyi szükséges. Panaszán a rendszeres testmozgás sokat segíthet, mert a bélmozgások fokozásával csökkenti a puffadást és has méretének csökkentésében is hasznos.

Koponya MR vizsgálat lelet

Kedves Kérdező!

A lerít elváltozás az agy fehérállományi részében futó kiserek elváltozása miatt kialakuló kisebb keringészavarok maradványai. Általában magas vérnyomásos és vagy cukorbeteg embereken mindig látható. Ha még nem szedett Aspirin szedését javasolnám.

kisfiam

Kedves Anyuka!

Sanos internetes válaszadás segítségével nem tudom Önt sem megnyugtatni, de kiábrándítani sem szeretném. A kérdései nagyon komplexek és ezekre anélkül, hogy a pici babát látná az ember, nem lehet válaszolni, nem a lelet bonyolultsága, hanem a szituáció nehézsége miatt. Általánosítani nem lehet, mert minden eset más és más. Ennek ellenére a leírás alapján a szívbillenyű működésének zavara a jobbindulatúak közzé tartozik, de a feltett kérdésekre kérem kérjen személyreszabott válaszokat személyesen a kardiológusuktól vagy keressen fel kardiológus kollegát az Amerkiai úti Országos Kardiológiai Intézetben, pl. Ablonczy László tanár urat, aki egész biztosan segít a kérdések megválaszolásában.

láb fájdalom

Tisztelt kÉrdező!

A bal lábára eső nagyobb terhelés okozhatja önmagában a duzzanatot, de más eltérés is lehet a hátterében. Szívbetegség, vesebetegség, vénás keringési zavar, pl. thrombosis is okozhatja, ezt ki kell vizsgálni. Szintén fontos megnézni a jobb csípőt, emiatt menjen el egy reumatológiai rendelésre. Lehet, hogy röntgen vizsgálatra is szükség lesz.