Végh János

Végh János

manuál-fizikoterapeuta
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Forró fürdő!

Kedves Krisztina! Nyugodjon meg.

 

A forró víz inkább a teherbeesését nehezíti, a spermiumok termelődését gátolja, genetikai károsodást nem okoz.

Ha viszont nem esne teherbe, lehetséges kórokként bizony a forró fürdőre is gondolni kell!

Gát

Kedves Hölgyem!

Amennyiben panaszokat okoz az együttlét alatt, vagy fájdalmas a gát, akkor ezzel vissza kell mennie a kezelőorvosához, hogy lássák. Ha valóban szűkebb a hüvelybemenet, mint a normális, akkor akár egy korrekciós műtét is szóba jön. emiatt szükséges a vizsgálat, ha panasz van, akkor utána kell járnia, valószínű Ön is ezért érdeklődik. Ha tudok még tanácsot adni, akkor írjon bátran.

 

Missed ab.

Kedves Hölgyem!

Nincs szükség semmilyen immunerősítésre, viszont alapos kivizsgálásra igen. Ennek egyszerű az oka. Mivel két spontán vetélése volt, és egy molaterhesség is, körbe kell járni a lehetséges okokat. Az jó dolog, hogy már van egy fia, az is fontos lehet, hogy ugyanaz-e az apa? Hormonális kivizsgálás, hematológiai, immunológiai, genetikai vizsgálat legyen, és meglátják az eredményeket, hogy merre induljanak, hogyan próbálkozzanak. Lehetséges, valóban a vírusos fertőzés okozott gondot, de sajnos nem biztos a diagnózis, ezért kell a többi vizsgálat is.

 

Gombás fertőzés

Kedves Anikó!

A gombás fertőzésnek nem lesznek hosszú távú következményei, ne aggódjon, ha visszatér a gomba, akkor ismét szükséges lesz a szájon át szedhető és a helyi kezelés is. Most jó lenne, ha venne Gynophilus protexin hüvelykúpot, amiben lactobacillusok vannak, így a normál flórát erősíti, mert erre most szükség van, immunerősítésre, vagy étrendre nem kell figyelni. Ha éppen nincsen panasz, akkor az együttlét sem okoz panaszt majd, és ettől persze lehet babája, ne izguljon. A kontrollon úgyis látják, hogy meggyógyult-e, vagy esetleg szükséges a további kezelés, ekkor beszéljék meg azt is, hogy mikorra tervezzék a babát.

 

Gyógyszer abbahagyása

Kedves Hölgyem!

Jó lenne egy hormonvizsgálat, mert valószínűleg nincs minden hónapban peteérés, és UH-on is ellenőrizni kellene a méhnyélkahártyát és a petefészkeket is. A 10-14 napos vérzés nem normális, és valószínáűleg gyógyszeres kezelésre lenne szükség.