• Szekunder amenorrhoea?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nagylanyomnal(21)keson vettuk eszre, hogy a mellei megalltak a fejlodesben,ami azert nem tunt fel mivel az elso menstruacioja is csak 16 evesen jott meg.A haja is megritkult es sok (kezelesek ellenere)pattanasa van az arcan, vallan.Egy teljes endokrinologiai kivizsgalas megallapitotta, hogy a hormontermelese rendben van, ultrahang es MR vizsgalat is rendben talalt mindent."A vizsgalatok alapjan egyertelmuen PCO nem erositheto meg,a leletei inkabb lokalis szabalyzo folyamat zavarara; mint hormontermelo endokrin szerv betegsegere utalnak, az emlo fejlodes meglassulasa mogott is hasonlo okok allhatnak.Nogyogyaszati gondozasba vetelt , ellenjavallat hianyaban ciklusrendezest javaslok."A gondom az hogy kulfoldre utaztunk hosszabb idore igy itt kell nogyogyaszhoz vinnem.Szeretnem megtudni mire szamithatok, milyen gyogyszert kaphat.Fogamzasgatlo tablettat sosem szedett.

        Dr. Deli Tamás válasza a Szekunder amenorrhoea, emlőfejlődési zavar témában

        Tisztelt Kérdező! Várhatóan antiandrogén, fogamzásgátló hatású készítményt kap (Cypromix, Diane-35 - ugyanaz a kettő), ha az ösztrogénszedés nem ellenjavallt. Ezzel kapcsolatban nőgyógyásza ki fogja kérdezni.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 24., 21:34; Megválaszolva: 2011. október 25., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés