• Hüvelyi panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Teljesen kétségbe vagyok esve, mert gyaníthatóan valami hüvelyi fertőzésem van, amiről én mindig is azt hittem, hogy az ápolatlan, vagy az állandóan partnert váltogató nők betegsége. Erre itt vagyok én, 3 éve vagyok együtt a párommal (óvszerrel védekezünk a kezdetektől), intim mosakodógélt használok, nagyvécé után mindig lezuhanyozom (egyébként sem fürdök soha)... Itt pedig a problémám: kb. egy hete hasmenéses betegségem volt, és azután, hogy az elmúlt, a hüvelyem környékén a következő tünetek jelentkeztek: erős viszketés, és tapintásra fájt, valamint én vörösebbnek is láttam, mint amilyen egyébként szokott lenni. A fájdalom és a viszketés a hüvelyem azon részén volt igen erős, ami a legközelebb van a gáthoz. A fájdalom mostanra elmúlt. A viszketéssel kapcsolatban pedig azt a különös felfedezést tettem, hogy ha nem veszek fel alsóneműt, akkor elmúlik, viszont ha szorosabb nadrág és bugyi van rajtam, akkor elég erőteljesen visszatér. Én a magam részéről hüvelygombára gyanakodtam, de a folyásom ugyanolyan, mint máskor, és vizeléskor sincsenek fájdalmaim. Viszont tegnap szeretkeztünk a párommal, és égő, csípő érzést éreztem. Ma szerettem volna elmenni nőgyógyászatra, de a doki pont nem rendel, nekem pedig legközelebb egy hét múlva lesz időm újból elmenni hozzá, addig pedig nem akarok szenvedni. Tudom, hogy nehéz így látatlanban bármit is mondani, de akár életmód-tanácsoknak is örülök... A kérdéseim: lehetséges-e, hogy amikor a hasmenéses betegségem volt, kidörzsöltem a bőröm "odalent" is a vécépapírral, és az fertőződött el? Létezik-e, hogy esetleg allergiás lettem a mosó-, vagy öblítőszerre, amit használok mosáskor? Esetleg lehetséges-e, hogy csak a hüvelyflórám borult fel, vagy vált gyengébbé a korábbi betegség miatt? A válaszokat előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Kedves Kérdező! Fertőzés, irritáció és allergia is okozhatja a problémát. A panasza összefügghet a hasmenéses panaszokkal. Érdemes a nőgyógyászati vizsgálatig Protexin Gynophilust alkalmaznia, ez a normál flórát visszaállítja, lehet, még a panaszokat is meg fogja oldani.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 19., 12:17; Megválaszolva: 2011. október 20., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés