Más lehetőség

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném az Ön véleményét kikérni. Több éve nem sikerült teherbe esnem. A férjem is, én is voltunk vizsgálaton.Nálam szervi eltérést nem látott az orvos, kérte a hormon és pajzsmirigy vizsgálatot. A mai konzultáción azt mondta minden eredményem "tökéletes", de a progeszteron szintem alacsony volt (14.06) . A férjem spermiumszámát keveselte (25 millió/ml) .Ezért azt mondta, ő inszeminációt javasol.Én megdöbbentem ezen, azt hittem az alacsony progeszteron szintet lehet stimulálni...és nem egyből inszeminácóra küld. Diagnózisa: Infertilitas(LPD, male factor) Szeretném az Ön véleményét megkérdezni, hogy az inszemináción kívül lenne-e más lehetőség számunkra.És ha van, mi lenne az. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vereczkey Attila válasza meddőség témában

Tisztelt Asszonyom!

A normozoo spermia alsó határa 20 millió/ml. A 25 millió/ml-es spermakép relatív indikációt jelent az inszeminációra, amit Ön természetesen nem köteles elfogadni. A sárgatest hormonszintet nem stimulálni, hanem pótolni lehet, pl. Duphaston, Utrogestan.

Üdvözlettel,

Dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2011. október 16., 11:12; Megválaszolva: 2011. október 17., 15:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
meddő vagyok
Mire számítsunk?
Petevezeték elzáródás?
Meddőség kevés progreszteron miatt
meddőség
A hormoneredmények alapján két orvos is mondta, hogy korai petefészek kimerülésem van. A családomban és a rokonságban nincs olyan 35 év feletti nő...