Endokrin betegségek mellett terhesség

Tisztelt Szakértő! Kb. 6-7 éve derült ki, hogy hormontermelés zavara miatt rendszertelen a vérzésem. Majd a pajzsmirigy működésével is gondok voltak. Egy éve kiderül, hogy Leiden heterozigóta vagyok. Jelenleg a következő diagnózisok szerepelek a lapomon: Raromenorrhoea., Hirsutismus min grad., Hyperandrogenizmus. PCO? Latens hypothyreosis med- euthyr., Trombophilia. (leiden mutacio-heterozigóta) A vérzészavarra Diana35-öt szedtem 4 évig, amit a leiden miatt abba kellett hagynom. Pajzsmirigyre L-Thyroxin 25mg-ot szedek. Mivel a vérzésem minden volt, csak szabályos nem, ezért a nőgyógyász által most Clostilbegytet szedek 3 hónapig. Az első két hónapon már túl vagyok, még egy adag van hátra. A párommal úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk. A kérdésem az lenne, hogy mire kell figyelnem pl az L-Thyroxin szedésével kapcsolatban? A Leidennel kapcsolatban? Mit tudok tenni, hogy minden a legnagyobb rendben történjen, hogy sikerüljön teherbe esnem? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vereczkey Attila válasza teherbe esés témában

Tisztelt Asszonyom!

Az L-Thyroxin dózisát úgy kell beállítani, hogy a TSH kettes érték körül legyen. A Leiden miatt véralvadás gátlást kell kapnia. Érdemes lenne konzultációt kérnie meddőségi szakembertől, olyan klinikán, ahol a meddőségkezelést komplex szemlélet szerint zajlik.

Üdvözlettel,

Dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2011. október 14., 11:27; Megválaszolva: 2011. október 17., 13:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
irritábilis hólyag
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 8 hónapja derült ki, hogy irritábilis hólyag szindrómám van, amely hol előjön, hol elmúlik, kb. másfél havonként....
Terhesség?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Félelmem odáig fajult, hogy kénytelen vagyok szakértőhöz folyamodni. Lassan két éve élek nemi életet viszont a...
Teherbeesés
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Babát tervezünk és ebben a hónapban abbahagytam a tabletta szedését, a nőgyógyászom javaslatára még védekezünk...
lehet baba?
Üdvözlöm! 30 éves vagyok, és nyakig benne vagyunk a párommal a baba-projektben. Kérdésem az lenne, hogy ha menzeszem vége utáni 2.3. és 5. napon...
Nem esek teherbe
Kedves doktornő! párommal 2 éve szeretnénk kisbabát de sajnos nem sikerült még eddig! nem tudom hogy velem van e baj vagy a párommal az orvosok...