• Endokrin betegségek mellett terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Kb. 6-7 éve derült ki, hogy hormontermelés zavara miatt rendszertelen a vérzésem. Majd a pajzsmirigy működésével is gondok voltak. Egy éve kiderül, hogy Leiden heterozigóta vagyok. Jelenleg a következő diagnózisok szerepelek a lapomon: Raromenorrhoea., Hirsutismus min grad., Hyperandrogenizmus. PCO? Latens hypothyreosis med- euthyr., Trombophilia.(leiden mutacio-heterozigóta) A vérzészavarra Diana35-öt szedtem 4 évig, amit a leiden miatt abba kellett hagynom. Pajzsmirigyre L-Thyroxin 25mg-ot szedek. Mivel a vérzésem minden volt, csak szabályos nem, ezért a nőgyógyász által most Clostilbegytet szedek 3 hónapig. Az első két hónapon már túl vagyok, még egy adag van hátra. A párommal úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk. A kérdésem az lenne, hogy mire kell figyelnem pl az L-Thyroxin szedésével kapcsolatban? A Leidennel kapcsolatban? Mit tudok tenni, hogy minden a legnagyobb rendben történjen, hogy sikerüljön teherbe esnem? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Vereczkey Attila válasza a teherbe esés témában

        Tisztelt Asszonyom! Az L-Thyroxin dózisát úgy kell beállítani, hogy a TSH kettes érték körül legyen. A Leiden miatt véralvadás gátlást kell kapnia. Érdemes lenne konzultációt kérnie meddőségi szakembertől, olyan klinikán, ahol a meddőségkezelést komplex szemlélet szerint zajlik. Üdvözlettel, Dr. Vereczkey Attila


        Dr. Vereczkey Attila
        Meddőségi specialista

        Dr. Vereczkey Attila
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 14., 11:27; Megválaszolva: 2011. október 17., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés