Fekete csomó

Tisztelt Doktornő/Úr! Kb. 4 éve megjelent a nagyajkamon 1-2 apró fekete pontszerű (1-2 mm) , enyhén kiemelkedő csomó. Akkor kérdeztem a nőgyógyászomat, azt mondta, a borotválás miatt lehet. Azóta már kb. 14-15 db van, egymáshoz közel, 3masával, 4esével. Kismama vagyok, ezért még inkább nyugtalanít a dolog. Megkérdeztem ismét a nőgyógyászomat (másikat) , aki annyit mondott, hogy szülés után foglalkozunk vele. Mi lehet az oka, hogy több jött elő? Mi lehet ez? Félek, hátha árt a babámnak. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza nőgyógyászati kérdés témában

Kedves Kérdező!

Tüneteinek sokféle eredete lehet. Szőrtüszőgyulladások után is kialakulhatnak hasonló növedékek, de akár pigmenteredetű is lehet, azaz valamilyen anyajegyhez hasonló lézió. Bőrgyógyászaton dermatoszkópos vizsgálattal tisztázható az eredete, valamint az, hogy van-e vele teendő jelenleg vagy szülés után.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. október 11., 17:42; Megválaszolva: 2011. október 14., 14:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati kérdés
Kedves Doktok Úr/Nő! Hosszú ideje rendszeres folyásom van. A ciklustól függően eltérő színű, szagú, állagú, és tudom, hogy ez még...
rendszertelen menstruáció
Üdvözlöm! Az idén márciusában erős alhasi fájdalom miatt felkerestem a székesfehérvári nőgyógyászatot ahol nem találtak semmi...
Duphaston szedése
T. Doktor úr, Mensi helyett barnázásom volt. Ez után volt 2 halvány poz.tesztem. Majd 2 nap múlva negativ tesztem lett ez még mindig csak a 4....
Titokzatos betegség
Tisztelt Doktornő! Legalább 30 éve visszatérő panaszomra keresek választ. Régebben havonta, -kéthavonta jelentkeztek a tünetek, melyek általában...
Méhgyulladás és kontroll
Tisztelt Doktor Úr! Két kérdésem lenne. 1. Kb. 2 hete volt diagnosztikus HSK-m. Utána 1 napig 37.8-as hőm és kevéske vérzésem volt. Azóta néha...