Gát szülészeti sebének szétválása

Tisztelt webbeteg.hu orvosa. Nőgyógyászati kérdéssel fordulnék önhöz. 2011.július 20-án szültem hüvelyi szüléssel terheség 40.-hetére. A szülés menete komplikált volt mivelhogy komplikákó anemia, másodlagos fájásgyengeség és idő előtti burokrepedés történt és kétoldali hüvelyfali-repedés és az ajkak szétduranása mivel ödémás volt. Beavatkozás: szülés levezetése CTG-szülés alatt, burokrepesztés, epistomia és ellátása, vörösvérsejt koncentrátum, zárt rendszerben, szürt, mosott fizoológiás sóban vagy adenin tartalmu oldatban reszuszpendált, szere, transzfúzió során végzett tevékenység. Egészséges 3470-g súlyú babám született. Problémám a következő: a gát tájéki izmai nem fortak össze, a gát szülészeti sebének szétválása, nem gyulladt, nem vérzik. A sérült hüvelyterületeken lepedék látható és van mivel sárga színű hüvelyfojásom van a mainapig is. Amit javasoltak, sebzések tisztántartása, betadinos sebkezelés. Amivel én kezelem: körömvirágkrém és körömvirágtea. Naponta 3-szor tiszta-vízel öblítem de nem ülök vízbe, szappant a területre nem használok mert nem merek. Az orovosok szerint későbbiekben helyreállítóműtét is szóba jön amit személyszerint nem szeretnék. A problémám az hogy az előbbiekben leírt kezelések és a szülés óta eltelt 3-hónap eltelte ellenére is a sebem nem gyógyul megfelelően, érzékeny sexuális kapcsolatot és ülőfürdőt nem lehet vennem. A mütétet szeretném elkerülni és seretnék rendbejönni minél előbb. Az engem kezelő orvosok nem foglalkoznak a problémámal, elküldenek. Szeretnék tanácsot kérni önöktől hogy az előbb leírtak alapján, mijen kezelést vagy kiegészítő kezelést javasolnak. Ha szükségesnek tartják a leleteim másolatát eltudom küldeni önöknek e-mailben. Válaszukat Előre is köszönöm. Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a sebszétválás témában

Kedves Erika! Ha lehetne interneten, a leletek átküldésével diagnosztizálni és gyógyítani, nyilván holnaptól nagyrészt bezárhatnának a kórházak és rendelőintézetek. Sérülését, sebét meg kell nézni, anélkül sajnos nem lehet eldönteni, kell-e rekonstrukciós műtét, milyen és mikor. Emiatt mindenképpen keresse fel nőgyógyászát, ha benne nem bízik, forduljon másik nőgyógyászhoz.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. október 09., 19:14; Megválaszolva: 2011. október 16., 11:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?