• Hüvelytabletta terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        25 hetes kismama vagyok, a rutin hüvelyváladék vizsgálat leletén ez áll: Go, Soor, Trichomonas: negatív, tisztasági fok 3, igen sok fehérvérsejt. Az orvosom erre hüvelytablettát írt fel, aminek a betegtájékoztatóján azt olvastam, hogy "a készítmény olyan hüvelyi fertőzések ellen hatékony, amelyeket protozoonok és/vagy gombák okoznak". A konkrét kérdésem az lenne, hogy ha a leletem protozoonra és gombára negatív lett, akkor miért ezt a készítményt írta fel az orvosom? A készítmény hatóanyaga metronidazol és mikonazol-nitrát. Panaszaim nincsenek, kicsivel több a hüvelyváladékom, de ez színtelen és nem bűzös. Az orvom vizsgálat után mondta, hogy a szokásosnál több a hüvelyváladékom. Olyan gyógyszert szeretnék szedni, ami az én esetemben tényleg hatásos és ami nem árt a babának. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Herman Tünde válasza a hüvelyi folyás témában

        Kedves Kérdező! A hüvelyváladék a leírtak alapján gombára positív, trichomonasra neg., így a metronidazol hatásos lehet, az orvosa biztosan tudja, hogy mi alkalmazható terhességben, bízzon a döntésében.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. október 04., 21:03; Megválaszolva: 2011. október 11., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: