Műtét utáni fájdalom

Tisztelt Doktor/Doktornő! Még 2006ban műtöttek petefészek cysták miatt, laparoszkóposan. Azt mondták, 20 perces rutin műtét. 2 óra elteltével jöttem ki a műtőből, mondták, hogy ultrahangal nem vettek észre egy nagyobb cystát. A zárójelentésben egy zöld dió nagyságú cyszta lett feljegyezve. Leírás és elmondás alapján a jobb oldali vágásnál szedték ki, kicsit megsértve a hasfalat, de nincs probléma. Azóta évek teltek el, de alkalmanként, sűrű fájdalmam van a jobb oldali vágásnál. Voltam ultrahangon azóta is, de semmit nem láttak. Tudom hogy nincs nagy probléma, de lehet a műtét következménye a fájdalmamnak? És ha igen ezt a fájdalomcsillapítók kikerülésén kívül hogy tudnám megszüntetni vagy csökkenteni? Segítségüket előre is köszönöm.

Dr. Tömösváry Zoltán válasza nőgyógyászati kérdés témában

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos minden műtét következtében kialakulhatnak hasűri összenövések. Laparoszkópia után ez ritkább, de a panaszok alapján ennek alapos a gyanúja.

Fentiek alapján egy diagnosztikus laparoszkópia javasolt, melynek során a valószínű összenövések nagy eséllyel oldhatók.

Üdvözlettel:

Dr. Tömösváry Zoltán

Kérdés: 2011. szeptember 27., 15:57 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati kérdés
Kedves Doktok Úr/Nő! Hosszú ideje rendszeres folyásom van. A ciklustól függően eltérő színű, szagú, állagú, és tudom, hogy ez még...
rendszertelen menstruáció
Üdvözlöm! Az idén márciusában erős alhasi fájdalom miatt felkerestem a székesfehérvári nőgyógyászatot ahol nem találtak semmi...
Duphaston szedése
T. Doktor úr, Mensi helyett barnázásom volt. Ez után volt 2 halvány poz.tesztem. Majd 2 nap múlva negativ tesztem lett ez még mindig csak a 4....
Titokzatos betegség
Tisztelt Doktornő! Legalább 30 éve visszatérő panaszomra keresek választ. Régebben havonta, -kéthavonta jelentkeztek a tünetek, melyek általában...
Méhgyulladás és kontroll
Tisztelt Doktor Úr! Két kérdésem lenne. 1. Kb. 2 hete volt diagnosztikus HSK-m. Utána 1 napig 37.8-as hőm és kevéske vérzésem volt. Azóta néha...