• baj van???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt D. Nő/ÚR! conisatiós műtétem CIN III-IV és HPV eredménye.. A szövettani eredményem jó,de mégis van valami ami kicsit zavar. A következő a mikrószkópos leirás: " a squamocolumnaris hámátmenet területe megfigyelhető volt.e területben esetleges CIN,CGIN nem látható,eg pontban észleltünk laphámmetaplasiás jelenségeket,invasiv tumort a minta nem tartalmazott.A corpus illetve a cervix kaparékként érkezett mintákban azonos kép figyelhető meg,amennyiben mindkét mintában proliferatiós jellegű endometrialis mirigyeket és stromaállományt észleltünk. Pontosan ez mit i jelent? Válaszukat köszönöm: Edit

        Dr. Deli Tamás válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Kedves Edit! Invasiv (mélybe törő) tumort nem láttak, további teendőt önmagában nem igénylő ún. metaplasiát láttak egy helyen. A méhkaparék szövettana is negatív. Összeségében a lelete jó. Néhány hónap múlva kell ismételt cytologiai mintát venni, illetve a korábbi HPV pozitivitás miatt a HPV szűrést megismételni.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 22., 19:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: